Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 December 2008
Artikel delen

Expeditie durven, delen, doen II van start

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Innovatieproject van de VO-raad heeft de 50 scholen bekend gemaakt die de komende twee jaar zullen deelnemen aan Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld. Elke school ontvangt gedurende twee jaar in totaal € 30.000,- om onderzoek te doen naar het effect van kleinschalige innovaties in het voortgezet onderwijs, zoals talentontwikkeling, rekenvaardigheid en digitaal leren.

  Daarbij worden zij ondersteund door experts op het gebied van kwaliteitszorg. Een vakjury selecteerde de scholen uit ruim 80 inzendingen. ‘Met dit initiatief stimuleren we dat scholen hun kennis over innovatie delen’, zegt Myra Zweekhorst, programmaleider van het Innovatieproject. ‘Scholen willen van elkaar weten wat werkt, en wat niet, om hun kwaliteit te verbeteren.’ Bij de selectie lette de jury dan ook op de vraag of de uitkomsten van het onderzoek interessant zijn voor andere scholen. De jury bestond uit voorzitter Boris van der Ham (Tweede Kamerlid D66), Jozef Kok (voorzitter adviesraad PO Platform Kwaliteit en Innovatie) en Jantine Martens (programmamanager klantwaarden van het Utrechtse Diakonessenhuis).

  Het Innovatieproject zet zich in voor kwaliteitsverbetering in het voortgezet onderwijs, onder meer door onderzoek te doen naar het effect van innovaties. Zweekhorst: ‘Scholen zijn vindingrijk als het gaat om verbetering van de kwaliteit. Het loont de moeite om te onderzoeken welke resultaten zij met hun innovaties bereiken en wat scholen daarbij van elkaar kunnen leren.’ Expeditie II doet onderzoek naar kleinschalige innovaties van de deelnemers en bestaat naast Expeditie durven, delen, doen I, waarin op 18 scholen grootschalige innovaties worden onderzocht.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS