Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 March 2009
Artikel delen

Extra leeskracht met digitale leesboeken van Lekker Lezen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In opdracht van uitgeverij Malmberg heeft Dedicon de digitale leesboeken gemaakt voor het computerprogramma van Lekker Lezen. Dit is een methode voor voortgezet technisch lezen waarbij alle kinderen op hun eigen niveau werken. Met het digitale leesboek lezen de kinderen de tekst op hun beeldscherm mee terwijl het boekje door een menselijke stem wordt voorgelezen. Dit maakt het lezen leuker en makkelijker, vooral ook voor kinderen met bijvoorbeeld dyslexie.

  Bij het digitale leesboek is op het beeldscherm exact dezelfde paginaopbouw te zien als in de gedrukte vorm. De tekst wordt voorgelezen, terwijl er een kleurenbalk meeloopt. Door een klik met de muis kunnen moeilijke woorden in een pop-up-scherm worden toegelicht. Ook de tekst van deze uitleg kan worden voorgelezen. Verder kent het digitale boek opties die de tekst ook voor lezers die extra hulp nodig hebben toegankelijk maken, zoals inzoomen, herhalen en tempo aanpassen.

  Alle materialen van Lekker Lezen en het computerprogramma hiervan zijn te bestellen bij Malmberg. Meer informatie: www.lekkerlezen-malmberg.nl .

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS