Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 September 2008
Artikel delen

Filmscriptwedstrijd voor scholieren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Ziggo High School Movie Awards is gestart met een educatieve filmscriptwedstrijd voor middelbare scholieren. Ziggo heeft deze wedstrijd in het leven geroepen om scholieren de kans te geven hun filmideeën op professionele wijze te verfilmen. 

  beeldcultuur
  De Ziggo High School Movie Awards speelt in op de beeldcultuur waar jongeren, getuige de vele amateurfilms op YouTube en MyVideo’s, een grote belangstelling voor hebben. Deelnemers maken kans op de verfilming van hun eigen script. Daarnaast kunnen ze één van de vijf felbegeerde awards winnen die tijdens de gala-avond, in april 2009, worden uitgereikt door prominenten uit de filmvakwereld. Initiatiefnemer Ziggo met als kennispartner het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid willen met dit maatschappelijke initiatief middelbare scholieren inspireren voor het filmvak.

  landelijke start
  Na het grote succes van de pilot van afgelopen jaar gaat de Ziggo High School Movie Awards vandaag landelijk van start op alle middelbare scholen in Nederland. Alle middelbare scholen worden opgeroepen om mee te doen met de filmscriptwedstrijd. In een online lesomgeving leren leerlingen de fijne kneepjes van het scriptschrijven met  speciaal ontwikkeld lesmateriaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Scriptdesk. Hiermee leveren ze een bijdrage aan de creatieve en educatieve ontwikkeling van middelbare scholieren, door een brug te slaan tussen theorie en praktijk.

  deelnemersdag

  Ook wordt een deelnemersdag georganiseerd bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid waar scholieren workshops kunnen volgen van BN-ers uit de vakwereld. Voor de scholen is het lespakket een inspirerende manier om lesuren zoals CKV, drama, Nederlands en vrije uren in te vullen. Scholieren leren scriptschrijven, beeldend schrijven, een verhaal structureren, concept denken, in een team werken, plannen en organiseren.  Voor scholieren een unieke uitdaging om in teamverband hun creatieve talenten te laten zien. De films worden uitgezonden via ZiZone.tv en de site  ziggohighschoolmovieawards.nl .

  vakkundige jury
  Een vakkundige jury, waaronder een aantal prominenten uit de film- en televisiewereld, kiest de vijf beste filmscripts. Deze vijf scripts worden door de leerlingen zelf verfilmd, onder begeleiding van een professionele Hilversumse filmcrew. Tijdens een spetterende gala-avond in de stijl van de Oscaruitreiking worden de Ziggo High School Movie Awards uitgereikt.

  www.ziggohighschoolmovieawards.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS