Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 May 2009
Artikel delen

Finale Jeugdkrakercompetitie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vandaag wordt in Hilversum de finale gehouden van de Nationale Jeugdkrakercompetitie: een spannende zoekwedstrijd op internet voor kinderen van groep 8. Duizenden kinderen uit het hele land hebben er de afgelopen zeven weken aan meegedaan. Na de voorrondes zijn teams uit Nijkerk, Lichtenvoorde, Zeewolde en Hengelo overgebleven. Deze gaan in een live finale met elkaar de strijd aan voor de definitieve eindplaats en de hoofdprijs van 500 euro.

  De Vereniging van Openbare Bibliotheken is de initiatiefnemer van de Nationale Jeugdkrakerscompetitie en de uitvoering is in handen van de Overijsselse Bibliotheek Dienst. De wedstrijd wordt gespeeld in zes rondes, een voorronde en de finale. De kinderen van groep 8 vormen teams en moeten elke week een vraag oplossen. Deze krakers staan op deze website. De leerlingen kunnen zelf op vastgestelde data de nieuwe krakers van internet halen. Na elke ronde is scorestand in te zien op deze site.

  Door deze wedstrijd leren kinderen beter zelfstandig te zoeken op het web en worden ze gestimuleerd tot kritisch internetgebruik bij het maken van werkstukken en spreekbeurten. Veel kinderen ervaren de wedstrijd en het spelen in teamverband als zeer motiverend. De bronnen die voor de oplossing kunnen worden gebruikt zijn Nederlandstalig en sluiten aan bij de leeftijdsgroep. De zoekvaardigheden en mediawijsheid van de kinderen wordt door de wedstrijd bevorderd.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS