Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 June 2013
Artikel delen

Financi

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  “Ik ga echt niet fulltime werken. Je moet toch ook tijd hebben om leuke dingen te doen?”Zomaar een stelling van een van onze stagiaires tijdens de gezamenlijke lunch. “Heb je je hele leven gewerkt en dan haal je je pensioen niet eens”, voegt een ander eraan toe. Minder werken. Voor sommige mensen een gruwel, terwijl anderen niets anders zouden willen.

  Minder werken?
  Op zich is minder werken geen gekke gedachte als je je realiseert dat een groot aantal mensen zijn -of haar- pensioengerechtigde leeftijd niet haalt. Minder werken heeft ook een keerzijde. Behalve dat je minder geld hebt te besteden, zijn er gevolgen voor de pensioenopbouw en de hoogte van een eventuele uitkering. En niet te vergeten, wat ga je doen met die extra vrije tijd? Thuis op de bank hangen? Eindeloos je Facebook checken terwijl je vrienden lekker aan het werk zijn? Het zijn zomaar wat gedachten die voorbijkomen.

  Reken jezelf rijk
  Stel je eens voor. Je bent een jaar of 16 en je hebt een bijbaantje. Je krijgt wat kleed- en zakgeld, vakantiegeld en je krijgt meestal ook nog iets terug van de Belastingdienst. Het is 2013. Zou je later gaan studeren of werken?  Een huis kopen of huren? En je pensioen? Zou je er niet veel liever zelf voor sparen? En je pensioengat? Verzekeren of niet? Het is makkelijk praten aan de lunchtafel, en je hoeft ook geen wiskundige te zijn om jezelf rijk te rekenen.

  Wat zou jij nu kiezen?
  Maar, stel je nu eens voor dat je

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS