Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 April 2009
Artikel delen

Fioretti College wint digitaal schoolbord

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Afgelopen maandag heeft Michel Lessmann, hoofd ICT van het Fioretti College Veghel, uit handen van Jolanda Staals van Smit Visual Supplies BV een gratis digitaal schoolbord ontvangen: het Focus Board. Alle beelden uit een aangesloten computer kunnen via een projector op het bord worden geprojecteerd. Met een digitale pen klik of schrijf je op de projectie op het bord, om de computer te bedienen. De opmars van deze digiborden is niet te stuiten. De meeste basisscholen in Nederland zijn al voorzien van één of meerdere digitale schoolborden en het voortgezet onderwijs volgt snel.

  Lessmann: “Tijdens de onderwijsbeurs NOT in januari j.l. deed ik mee aan een actie op de stand van het Focus Board en half februari werd ik gebeld met de mededeling dat ik het digitale bord had gewonnen! We waren blij verrast! Het digitale schoolbord past precies bij onze huidige ontwikkelingen. In onze nieuwbouw en verbouw van onze hoofdlocatie, waarvan we verwachten dat deze nog voor de zomer opgeleverd gaan worden, staat innovatie voorop. Moderne leerlingen vergen nu eenmaal moderne methodieken en moderne hulpmiddelen. Naast een aantal digitale borden wordt het nieuwe pand ook voorzien van een geavanceerd informatiesysteem en prachtige leerpleinen uitgerust met voldoende digitale werkplekken. Hoewel we de toekomst natuurlijk niet kunnen voorspellen zien we haar mede door deze ontwikkelingen rooskleurig tegemoet.
  Onze audiovisuele partner AVTR heeft aangeboden het digitale bord gratis voor ons te monteren, dus ook dat hebben we nog gewonnen! Het Focus Board zal in eerste instantie gebruikt worden als instructiebord voor de docenten, zodat ze alvast kunnen wennen aan de nieuwe manier van lesgeven en zelf kunnen ervaren hoe het bord de lessen kan verrijken.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS