Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 April 2014
Artikel delen

FrieslandCampina Domo beste leerbedrijf en Caspar van den Busken Beste Praktijkopleider van Nederland 2013

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 14 april 2014 hebben FrieslandCampina Domo Borculo en Caspar vanden Busken van Vandenbusken uit Ouderkerk aan de Amstel de prijs Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van Nederland 2013 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk maakte minister Bussemaker van OCW de winnaars bekend. SBB organiseert de prijsuitreiking in opdracht van de minister.

  Beste Leerbedrijf 2013

  Kenniscentrum Aequor droeg FrieslandCampina Domo voor. De jury koos voor dit bedrijf omdat zij zeer onderscheidend en uniek zijn in hun visie op opleiden: zij benutten individuele kwaliteiten en bieden ruimte voor mensen die anders zijn, anders denken en anders doen. Trots en enthousiasme maken dit leerbedrijf extra bijzonder en succesvol, aldus het juryrapport.

  De andere genomineerde bedrijven waren Gielissen Interiors and Exhibitions uit Eindhoven en Hotel Greenside uit de Koog op Texel.

  Beste Praktijkopleider 2013

  Caspar van den Busken werd voorgedragen door kenniscentrum GOC. Volgens de jury is hij de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat hij zijn studenten met ongekende passie en flair begeleidt en zo altijd het beste uit hen haalt. Hij is een vakman met hart voor het vak die deze liefde graag overdraagt aan zijn studenten, aldus het juryrapport.

  De andere genomineerden waren Marieke Langemeijer van MGGZ Utrecht, voorgedragen door kenniscentrum ECABO en Isata Allouti van Diakonessenhuis Utrecht, voorgedragen door kenniscentrum Calibris.

  Belangrijke rol

  SBB en het ministerie van OCW vragen met de uitreiking van deze prijzen aandacht voor de onmisbaarheid  van de 230.000 erkende leerbedrijven en de 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 495.000 mbo-studenten voor hun rekening via stageplekken en leerbanen. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS