Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 October 2008
Artikel delen

Gebruik online lesmateriaal verdrievoudigd

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Dit jaar vragen ruim driemaal zoveel scholieren in het voortgezet en beroepsonderwijs toegang tot hun online lesmateriaal. Vorig jaar registreerden zich ruim 100.000 scholieren via EduPoort. Nu staat de teller al ver boven de 300.000 en elke dag melden zich nog steeds duizenden leerlingen aan. Dit betekent dat scholieren in een hoog tempo steeds meer gebruik maken van online lesmateriaal.

  Gemiddeld gebruiken scholieren ruim drie lesmethodes met online lesmateriaal. Daardoor groeit het gemiddelde gebruik per dag van online lesmateriaal naar het miljoen. Ook dat is ten opzichte van vorig jaar meer dan een verdrievoudiging.

  Al deze registraties verlopen via EduPoort: de centrale faciliteit van de educatieve uitgevers voor het registreren en toegang verschaffen tot educatieve content in Nederland.
  Het aanbod van online lesmateriaal van de educatieve uitgevers is ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld en omvat op dit moment ruim een half miljoen pagina’s content.

  EduPoort directeur Martin Bannink over deze cijfers: “Deze gegevens onderstrepen de trend dat het voortgezet en beroepsonderwijs in hoog tempo méér en méér gebruik maakt van digitaal lesmateriaal via het Internet.  Leren met online leermiddelen zal de komende jaren alleen nog maar verder groeien. De markt vraagt erom en ik ben blij dat de uitgevers er alles aan doen om hun lesmethoden ook online toegankelijk te maken.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS