Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 September 2009
Artikel delen

Geen gratis internet meer voor scholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Als gevolg van nieuwe regels van Opta mag KPN vanaf volgend jaar geen gratis internet meer bieden aan Nederlandse scholen. De regulering, die met ingang van 1 januari dit jaar van kracht is geworden, verplicht KPN om voor de eigen diensten per klant altijd een bepaalde minimumopslag bovenop de groothandelsprijs voor, in dit geval, internetverbindingen in rekening te brengen. Dat betekent dat KPN de dienst per school niet meer gratis mag leveren. Er geldt wel een overgangstermijn van een jaar. KPN moet scholen vanaf september 2010 dus een minimumprijs in rekening gaan brengen voor hun internetverbinding.

  KPN is het niet eens met de regulering en al helemaal niet met dit uitvloeisel ervan. Gratis internet voor scholen is een belangrijke pijler van het maatschappelijk beleid van KPN (MVO).

  KPN heeft al beroep aangetekend tegen de nieuwe verplichtingen. KPN wil logischerwijs ook zijn eigen diensten en expertise kunnen inzetten bij de ontplooiing van zijn MVO-beleid. In afwachting van een uitspraak in de bodemprocedure gaat KPN samen met scholen alvast kijken naar mogelijke alternatieven. Te denken valt aan speciale lespakketten voor lagere scholen om scholieren te leren het internet optimaal te benutten. KPN zal hierover met het onderwijsveld in contact treden en hierop in het najaar terug komen. KPN hoopt dat dan ook meer duidelijk is over haar beroepen tegen de regulering van Opta.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS