Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 October 2008
Artikel delen

Geheugen van Nederland lanceert gratis lessenmaker

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Vanaf 15 oktober kunnen docenten op de website van het Geheugen van Nederland een gratis lessenmaker vinden. De lessenmaker is een programma waarmee op een eenvoudige manier lessen kunnen worden samengesteld met behulp van digitale teksten en beeldbronnen.

    Rearrangeren
    Veel docenten zouden graag zelf hun (digitale) onderwijsmateriaal samenstellen en bewerken. Misschien bent u ook wel zo’n docent. U wilt best gebruik maken van bestaande, kant-en-klare digitale lessen, maar alleen als deze goed aansluiten bij het curriculum en het niveau van uw leerlingen. Het liefst zou u bestaande lessen ‘rearrangeren’, of zelf nieuwe maken. Het Geheugen van Nederland biedt u nu een uitstekend middel om dit doen: de lessenmaker.

    Maken
    De lessenmaker is een handig gereedschap om uw leerlingen kennis te laten maken met het Nederlandse digitale erfgoed. U ‘bouwt’ in de lessenmaker zelf uw eigen lessen met behulp van digitale bronnen, en/of u gebruikt en bewerkt bestaande lessen van collega’s. Met de lessenmaker kunt u ook toetsen maken. Toetsen met gesloten vragen kijkt de lessenmaker automatisch voor u na. Dat bespaart een hoop tijd.

    Publiceren
    Ter introductie heeft het Geheugen alvast een voorbeeldles laten maken voor het eindexamenvak Kunst Algemeen. Het aantal weblessen zal in de loop van dit schooljaar aanzienlijk worden uitgebreid. Met de lessenmaker van het Geheugen van Nederland publiceert u uw les op internet en maakt u hem in een handomdraai toegankelijk voor al uw collega’s. Bekijk de lessenmaker nu!

    weblessentool.geheugenvannederland.nl

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS