Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 April 2009
Artikel delen

Girlsday 2009: techniekexcursies voor meisjes

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op en rond 23 april vindt het internationale evenement Girlsday plaats. In ons land nemen, op initiatief van Technika 10 Nederland, zo’n 2.300 meisjes tussen de 10 en 15 jaar deel aan de meest uiteenlopende techniekexcursies bij bedrijven en organisaties. Ook Prinses Máxima en minister Plasterk wonen een Girlsday-activiteit bij tijdens een bezoek aan een school in Overijssel. Doel van Girlsday is meisjes te laten ervaren dat werken in de techniek en ict interessant, uitdagend en vooral ook leuk is.

  De spits van Girlsday 2009 werd dit jaar op 14 april afgebeten in Holten (Overijssel) waar, in aanwezigheid van Prinses Máxima en minister Plasterk, op scholengemeenschap De Waerdenborch AkzoNobel een Girlsday-workshop verzorgde voor meisjes van deze school.

  Volgende week, op en rond 23 april, vinden de andere Girlsday-activiteiten plaats. Overal worden spannende en interessante bedrijfsbezoeken en workshops georganiseerd. Bijvoorbeeld bij multinationals als Philips en Shell. Organisaties als Rijkswaterstaat en de Koninklijke Marine, diverse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, science centra, ziekenhuizen en theaters. Ook MKB-bedrijven openen hun deuren. Opticiens en tandtechnici nemen deel, en bijvoorbeeld ook Hartog’s Volkoren Bakkerij in Amsterdam en Poppodium Paard van Troje in Den Haag. Immers, technici en ict-ers vind je in bijna iedere organisatie. Tijdens een Girlsday-excursie bedienen de meiden zelf gereedschap, apparatuur en machines. Vaak maken ze een werkstuk of doen proeven.

  Girlsday zorgt voor een andere beeldvorming bij meisjes. Girlsday draagt ertoe bij dat het blikveld van meisjes wat betreft techniek en ict verruimd wordt en laat zien dat mannen én vrouwen op alle opleidingsniveaus technisch werk kunnen doen. Het is een initiatief van Technika 10 Nederland, experts in kinderen en techniek, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Platform Bèta Techniek, Jet-Net en de SVGB.

  Meer info

  Surf voor alle informatie over Girlsday 2009 naar www.girlsday.nl.
  Het overzicht van alle Girlsday-excursies staat op www.girlsday.nl/deelnemers2009.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS