Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 August 2011
Artikel delen

Go VMBO! de dag van het VMBO op 13 oktober 2011

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Donderdag 13 oktober 2011 organiseert Stichting Platforms VMBO in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: Go VMBO! Deze landelijke dag van het VMBO heeft als doel het VMBO positief onder de aandacht te brengen en bezoekers de nieuwe ontwikkelingen in en rond het VMBO te laten zien en beleven. Go VMBO! vindt plaats vanaf 13.30 uur bij de VMBO-school Het Westeraam in Elst.

  De dag van het VMBO is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8, hun ouders, leerkrachten en leidinggevenden van het basisonderwijs. Secundair is de manifestatie ook voor leden van colleges van bestuur en directeuren van voortgezet onderwijs scholen, studenten en docenten van PABO’s en lerarenopleidingen, vertegenwoordigers van ministeries, bedrijfsleven, onderwijsorganisaties en andere betrokkenen bij het VMBO.

  Goede voorlichting
  Ongeveer de helft van alle leerlingen in groep 8 gaat na de basisschool naar het VMBO. Voorlichting speelt een belangrijke rol bij het maken van een goede keus voor een opleiding. Stichting Platforms VMBO hoopt met deze landelijke dag van het VMBO bezoekers te informeren over de mogelijkheden binnen het VMBO en de nieuwe ontwikkelingen in en rondom het VMBO te laten zien en beleven. Voor Go VMBO! is een interactief programma samengesteld met workshops, demonstraties, presentaties en voorlichting over de nieuwste ontwikkelingen in het VMBO. De manifestatie moet inspireren, motiveren, informeren en verbinden.

  Go VMBO game
  Stichting Platforms VMBO heeft een uitdagende studiekeuze game ontwikkeld: de Go VMBO game. Deze educatieve game wordt tijdens de landelijke manifestatie Go VMBO! gelanceerd. Door het spelen van de game kunnen toekomstige leerlingen van het voortgezet onderwijs op een speelse manier ontdekken hoe het voortgezet onderwijs in elkaar zit, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de te maken keuze voor niveau van voortgezet onderwijs en de bijbehorende schoolkeuze. De game laat hen ontdekken welke talenten zij hebben en op welke school zij met deze talenten het best tot hun recht komen.

  Zie voor meer informatie: www.govmbo.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS