Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 September 2008
Artikel delen

Google Apps Education primeur in basis en middelbaar onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Spinoza Lyceum uit Amsterdam en Stichting Fluenta uit Utrecht, kondigen aan dat ze Google Apps(TM) Education Edition gaan inzetten voor communicatie en samenwerking. Medewerkers en scholieren krijgen hierdoor de beschikking over een set aan gratis communicatie- en samenwerkingstools waaronder e-mail, gedeelde agenda’s, online tekstverwerker en on-line spreadsheets, en dit alles onder de eigen domeinnaam van de onderwijsinstellingen.

  Het Spinoza Lyceum in Amsterdam geeft met Google Apps elke medewerkers en leerling (meer dan 1000 gebruikers) een eigen mailbox. Bovendien krijgen ze beschikking over een hele reeks tools om samen te werken. Ook Stichting Fluenta, het bestuur van een groep basisscholen in de omgeving van Utrecht geeft elke medewerker toegang tot de applicaties van Google.

  Google Apps laat instellingen en particulieren gebruik maken van Google’s communicatie en samenwerking aanvragen in het kader van hun eigen domeinnamen. Alle diensten worden gehost door Google en zijn beschikbaar voor gebruikers via een internet-aangesloten computer en veel mobiele apparaten.

  Met de implementatie bij het Spinoza Lyceum en Fluenta telt Nederland vele onderwijsinstellingen die gebruik maken van Google Apps, waaronder ook de Open Universiteit en de Universiteit Leiden. In de VS zijn al een flink aantal bedrijven en universiteiten overgestapt op Google Apps, waaronder de Arizona State University met meer dan 65.000 studenten.

  G-company, partner van Google in Nederland, implementeert de online applicaties. David Saris van g-company: ‘Wij adviseren en begeleiden de onderwijs instellingen vooral bij het slim gebruiken van de eindeloze mogelijkheden en koppelen de tools aan hun bestaande infrastructuur.’

  Remko den Besten de stafmedewerker ICT van het Spinoza Lyceum: ‘Google Apps past goed in het concept van een volledige online werkplek. Ideaal voor docenten en leerlingen om zowel thuis als op school gemakkelijk bij je documenten en programma’s te kunnen. Daarnaast geeft Google Apps extra mogelijkheden tot samenwerking. In samenwerking met Google en g-company gaan we verder werken aan een invulling van intranet pagina’s voor docenten, leerlingen en ouders ook middels Google Apps.’

  David Saris van g-company: "Voor het onderwijs is Google Apps door de onbeperkte, vrije uitwisseling van informatie natuurlijk zeer aantrekkelijk en mogelijkheden worden continu uitgebreid. En omdat Google Apps Education gratis wordt geleverd is dat voor het onderwijs een enorme kosten besparing. Google Apps gaat voor een revolutie zorgen: over twee, drie jaar is iedereen om."

  http://www.gcompany.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS