Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 June 2012
Artikel delen

Google Enterprise sluit overeenkomst met SURF

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Google Enterprise heeft een overeenkomst gesloten met SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Hierdoor wordt Google Apps for Education toegevoegd aan de samenwerkingsinfrastructuur van SURF: SURFconext. Dit betekent dat alle bij SURF aangesloten instellingen, zoals universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen, eenvoudig de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van Google Apps, in een beschermde omgeving door middel van een single sign-on. Voor de Nederlandse hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen wordt het zo makkelijker om naar een cloud computing-model over te stappen.

  Direct resultaat is dat elf hoger onderwijsinstellingen toegang hebben tot Google Apps for Education waardoor het beschikbaar komt voor meer dan 235.000 actieve studenten. Deze onderwijsinstellingen voegen zich hiermee bij de grote en groeiende groep gebruikers van Google Apps for Education. Wereldwijd maken meer dan 16 miljoen gebruikers en duizenden instellingen in meer dan 146 landen inmiddels gebruik van Google Apps for Education.  Voorbeelden van Europese universiteiten die de overstap al hebben gemaakt, zijn Essec Business School (Frankrijk), Bristol University, University of York (Verenigd Koninkrijk) en de grootste universiteit van Europa, La Sapienza University uit Rome. In de Verenigde Staten werken onder meer Harvard, Berkeley en Yale University reeds met Google Apps for Education.

  Voordelen op grote schaal
  Meer dan tien instellingen gaan Google Apps for Education gebruiken, waaronder de Open Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Utrecht, Universiteit van Tilburg, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft, Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences, NHL Hogeschool en educatieve onderzoeksorganisatie TERENA, de Trans-European Research en Education Networking Association.

  In nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen helpt SURF bij het slim inzetten van de kracht van cloud computing. Middels Cloud First hebben SURF en het hoger onderwijs gekozen voor een gezamenlijke aanpak bij het maximaal gebruikmaken van cloudapplicaties.
  Voor de huidige overeenkomst heeft SURF de onderhandelingen namens de hoger onderwijsinstellingen in Nederland gevoerd. Hierdoor kunnen de universiteiten en hogescholen zich focussen op de inzet en technische integratie van Google Apps for Education en hebben de studenten de beschikking over de juiste samenwerkingstools.
  Wanneer instellingen koppelen aan SURFconext hebben gebruikers met hun instellingsaccount toegang tot meerdere diensten van verschillende leveranciers. Dit biedt naast veiligheid en kostenvoordelen ook nieuwe online samenwerkingsmogelijkheden, binnen instellingen en over instellingsgrenzen heen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS