Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 July 2015
Artikel delen

Google gaat Google+ ontkoppelen van YouTube

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een jaar na het fiasco om alle Google+-diensten aan elkaar te koppelen, trekt Google sommige van die diensten weer los. Het wordt in de eerste plaats weer mogelijk om een YouTube-kanaal te beginnen zonder Google+-account, en kun je ook zonder zo'n account reageren op video's.

  Google koppelt de diensten per direct los van elkaar. Dat geeft wel aan dat Google+ niet het succes is waar Google ooit op had gehoopt. Google wilde van Plus het allesomvattende sociale netwerk maken door al zijn diensten er te laten samenkomen.

  Verplicht

  Het werd daarom verplicht een Google+-account te hebben om te reageren op video's. Dat kwam Google op veel kritiek te staan van gebruikers, omdat die zich gedwongen voelden weer een nieuw sociaal netwerk te proberen.

  Niet verwijderen

  Google waarschuwt er overigens wel voor dat YouTubers hun Google+-account nog niet moeten verwijderen, omdat ze daarmee ook hun YouTube-kanaal verwijderen. Het wordt "snel" mogelijk dat wel te doen.

  Ontkoppeling

  Google probeert op meerdere vlakken om Google+ te ontkoppelen van zijn diensten. Ook Google Photos is tegenwoordig te gebruiken zonder Plus-account. Het wordt daarnaast mogelijk voor mensen met een Google-account om hun Plus-account te verwijderen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS