Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 October 2016
Artikel delen

Google onthult krachtigere Chromecast Ultra

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Google heeft tijdens haar jaarlijkse evenement een nieuwe Chromecast onthuld; de Chromecast Ultra. De nieuwe Chromecast is een stuk krachtiger dan zijn voorgangers en zal hogere resoluties ondersteunen.

  Hogere resoluties

  De Chromecast Ultra ondersteunt 4K, HDR en Dolby Vision. Om deze hoge resoluties vloeiend af te spelen, is de Chromecast Ultra uitgerust met een ethernetpoort voor een snelle internetverbinding. Hoewel de Chromecast compact blijft, is het nieuwe Google-product 1,8 keer sneller dan zijn voorganger.

  Deze prestaties brengen ook een nieuw prijskaartje met zich mee; de Chromecast Ultra gaat 69 dollar kosten en is dus iets duurder dan de standaard Chromecast. De nieuwe Chromecast is vanaf november beschikbaar en kan samenwerken met andere nieuwe producten van Google zoals Google Home.

  Logo

  De Chromecast Ultra zal bij aankoop op firmwarversie 1.21 draaien. Een leuk detail is het feit dat de nieuwe firmware het logo van Chromecast heeft vervangen met het Google “G” logo, welke ook te zien is op andere nieuwe producten van Google.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS