Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 March 2018
Artikel delen

Google ontwikkelt onderwijsprogramma’s voor basis- en voortgezet onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Google gaat workshops geven op Britse scholen. Het bedrijf wil kinderen leren hoe ze zich op internet kunnen beschermen tegen phishing, scams, cyberpesten en het delen van te veel informatie. De internetgigant heeft twee onderwijsprogramma's ontwikkeld voor het basis- en voortgezet onderwijs.

  Door middel van bijeenkomsten en workshops op de scholen hoopt Google 60.000 kinderen "face-to-face" over internetveiligheid te informeren. Via het gratis lesmateriaal moeten zelfs 1 miljoen kinderen worden bereikt.

  Het advies met betrekking tot wachtwoorden valt op. Als het gaat om wachtwoorden adviseert Google in het lesmateriaal om een combinatie van hoofdletters, letters, cijfers en vreemde tekens te gebruiken. Experts adviseren echter al geruime tijd het gebruik van een passphrase, een zin die uit meerdere woorden bestaat. Het voordeel van een passphrase is dat die makkelijker te onthouden en lastiger te kraken is dan een kort en voor mensen complex wachtwoord. Ook adviseert Google om varianten van hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Ook dat wordt door experts afgeraden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS