Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 January 2015
Artikel delen

Google Translate vertaalt binnenkort gesproken tekst

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De app van Google Translate krijgt binnenkort de mogelijkheid om gesproken taal te vertalen. De app zal herkennen welke taal wordt gesproken en toont vervolgens de vertaling op het scherm.

  Dat meldt de New York Times maandag. De update van Google Translate doet denken aan de nieuwe vertaalfunctie van Skype, die een tweetalige videochat automatisch kan vertalen.

  Volgens Hughes gaat Google voorzichtig om met de ingesproken gegevens, onder meer om misbruik te voorkomen als wachtwoorden ooit worden vervangen door stemherkenning. Ook Skype belooft dat gesprekken worden opgesplitst in kleine bestanden, zodat deze niet kunnen worden herleid naar de sprekers.

  Google Translate heeft maandelijks 500 miljoen actieve gebruikers, zegt manager Macduff Hughes van de dienst. Het is al mogelijk om 140 geschreven talen automatisch te vertalen.

  Volgens de New York Times wordt binnenkort ook aangekondigd dat het mogelijk wordt om de camera van een smartphone te wijzen naar straatnaamborden en andere teksten, waarna een vertaling op het scherm verschijnt.

  Over de komst van die functie gingen eerder al geruchten. Eerder was cameravertaling al mogelijk met Word Lens, een app die vorig jaar werd overgenomen door Google.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS