Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 September 2009
Artikel delen

Gratis leerprogramma veilig internetten voor licht verstandelijk gehandicapten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Willie Webwijs is de naam van een nieuw digitaal gratis leerprogramma waarmee licht verstandelijk gehandicapten (LVG-ers) leren om veilig en verantwoord het internet te gebruiken. Dit programma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Bijvoorbeeld doordat de LVG-ers te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijsgeven.

  Willie Webwijs leert de LVG-er op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet: onder meer op het gebied van chatten, e-mailen, webwinkelen en surfen. In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen. Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma gratis beschikbaar op www.williewebwijs.nl.  

  Willie Webwijs is een initiatief van Stras: een onafhankelijk werkende non-profit organisatie die uiteenlopende projecten ontwikkelt voor mensen met een verstandelijke beperking. Met als doel om hen beter, vaker en vaardiger te laten participeren in het gewone, alledaagse leven van wonen werken en vrije tijd. Voor meer info zie www.stras.nl. Willie Webwijs is tot stand gekomen met hulp van het bedrijfsleven en subsidie van de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS