Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 April 2009
Artikel delen

Gratis lessen over documentaire

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Filmeducatie heeft IDFA de Documentaire Special ontwikkeld. Dit lesmateriaal gaat over ‘de’ waarheid in documentaire, de geschiedenis, de discussie rond objectiviteit en subjectiviteit en de rol van de maker. 

  De lesstof en (doe)opdrachten worden ondersteund door suggesties voor fragmenten uit films en tv-programma’s die makkelijk te vinden zijn via internet. Doel is leerlingen te laten zien dat documentaires dichterbij hen staan dan ze wellicht denken en de waardering van leerlingen voor dit bijzondere filmgenre te vergroten.

  De Documentaire Special is gratis te downloaden of printen via www.docschool.nl/docenten onder ‘lesmateriaal’ links in het menu of via www.filmeducatie.nl/educatievematerialen. Het materiaal bestaat uit afzonderlijke onderdelen voor docenten en leerlingen, met begrippenlijst. De lessenserie is met name geschikt voor HAVO/VWO bovenbouw. De informatie van les A kan met enige aanpassing gebruikt worden voor leerlingen VMBO bovenbouw. Voor leerlingen VMBO en HAVO/VWO onderbouw is het onderdeel ‘Wat is een doc’ op www.docschool.nl aan te raden.

  De Documentaire Special is een gezamenlijke uitgave van het NIF en IDFA en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het MovieSquad DOC U! prijzengeld 2006. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS