Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 July 2009
Artikel delen

Gratis online courseware van Citrix voor het mbo

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Internationale ICT-bedrijven krijgen steeds meer oog voor het Nederlandse middelbaar beroepsonderwijs. Vorige week hebben Citrix Systems, leverancier van virtualisatie technologie en ECABO in een memorandum of understanding afgesproken dat honderden mbo’ers gratis gebruik kunnen maken van Citrix-courseware.

  "We konden snel tot zaken komen met Citrix", verklaart Hans Blankendaal, teammanager ICT van ECABO. "Eén gesprek met de Senior Director Consulting & Education, EMEA was voldoende." De overeenkomst is dan ook winst voor beide partijen. Er is veel vraag in het bedrijfsleven naar ICT’ers die verstand hebben van Citrix. Met de technologie van dit bedrijf kunnen namelijk allerlei apparaten, tot iPhones aan toe, efficiënt en veilig worden opgenomen in bedrijfsnetwerken.

  Juist mbo’ers werken vaak als beheerder van zulke netwerken. Door het memorandum of understanding kunnen honderden ICT’ers tijdens hun mbo-opleiding al thuis raken in de Citrix-technologie. Hun scholen krijgen de mogelijkheid om gratis lesmateriaal van Citrix te downloaden. Als ze liever papieren materiaal willen, kunnen ze dat met een aanzienlijke korting bestellen. Vervolgens kunnen de studenten gemakkelijk naast hun schoolexamen ook examens afleggen voor certificaten van Citrix. Daarmee kunnen ze hun deskundigheid bewijzen bij sollicitaties.

  Om de integratie in het onderwijs te vergemakkelijken, hebben Citrix, Isential Onderwijs en ECABO in kaart gebracht waar Citrix past in de exameneisen van de ICT-opleidingen. Dit overzicht is binnenkort te raadplegen op de website Loketmboict.nl. Scholen kunnen dan zelf kiezen of, en waar ze gebruik maken van het aanbod.

  Het memorandum of understanding volgt kort op een vergelijkbare overeenkomst van ECABO met Novell voor het opensource-besturingssysteem Linux. Ook Microsoft, Cisco en Oracle zijn via ECABO opgenomen in het overzicht van certificeringen. "Het gaat nu heel snel", zegt Blankendaal. "We zijn in gesprek met diverse andere organisaties die geïnteresseerd zijn in het mbo. Daarbij kijken we zeker niet alleen naar commerciële bedrijven! Samen met onder meer het Free Knowledge Institute (FKI) werken we aan een vergelijkbaar overzicht van opensource-certificaten."

  Voor meer informatie: www.ecabo.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS