Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 July 2015
Artikel delen

Groeiende economie stuwt vraag ICT

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  – Het aantal vacatures voor ICT professionals stijgt in het eerste halfjaar van 2015 met 24% ten opzichte van vorig jaar. Er is werk voor zo’n 89 duizend professionals. Vooral buiten de Randstad neemt de vraag naar projectmanagers in de zorg toe. Zorgverleners investeren meer in technologie om tegemoet te komen aan veranderende wensen van patiënten. In de zakelijke dienstverlening in de randstad stijgt vooral de vraag naar ICT managers.  

  Naast een grote stijging in de vraag naar ICT- en projectmanagers blijft de vraag naar softwareontwikkelaars hoog. Opvallend is ook de continu stijgende vraag naar security consultants.

  Project managers

  De vraag naar projectmanagers is toegenomen, specifiek binnen de zorg. Alexander J. van Cappellen, CIO zorginstelling ZuidZorg: “De vraag van klanten is aan het veranderen. Zorginstellingen moeten hier op inspelen. Zonder inzet van ICT overleven ze het niet, het is belangrijk om hier rekening mee te houden in budgetten.“ Wat opvalt is dat met name in het noorden en zuiden van het land de vraag naar projectmanagers harder groeit dan in de rest van Nederland. Waar vorig jaar de stijging naar de vraag al zichtbaar was in de Randstad, is nu de rest van Nederland aan een inhaalrace begonnen. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS