Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 December 2013
Artikel delen

Grote behoefte om veilig kinderfilmpjes te kijken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Via de online filmpjes website kindertube.nl kunnen kinderen veilig kinderfilmpjes kijken. Elk kinderfilmpje wordt gecontroleerd op kindvriendelijkheid. Op veel video websites kunnen kinderen ook filmpjes bekijken die minder geschikt zijn voor kinderen. Op de website KinderTube.nl is dit zoveel mogelijk ingeperkt en blijven de kinderen op de kinderTube website. 

  Gemaakt voor peuters en kleuters door twee ouders. 
  De website is gemaakt door een vader en moeder van twee peuters van 1 en 3 jaar oud. Het bekijken van kinderfilmpjes op grote video websites bleek ongeschikt, vaak werden er ongewenste film suggesties getoond die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Zo kwamen ze een Dora filmpje tegen met een grove voice-over, niet veel later werd Kindertube geboren. De website is gemaakt voor peuters en kleuters zodat zij zelf op een gemakkelijke en veilige manier kinderfilmpjes kunnen kijken. Op de website wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van tekst en worden categorieën en kinderfilmpjes via een plaatje afgebeeld. Kinderen kunnen op een plaatje klikken om een kinderfilmpje af te spelen. 

  Groot succes blijkt na lancering op 1 november. 
  Er blijkt een grote behoefte te zijn bij ouders om hun kinderen veilig online kinderfilmpjes te kunnen laten kijken. Na de lancering op 1 november werd de website Kindertube.nl in een razendsnel tempo populair. Via facebook kreeg de facebook pagina van Kindertube duizenden likes van ouders die dit een goed initiatief vonden, veel reacties volgden op de facebook pagina. Inmiddels staat de teller op meer dan 9000 likes. De bezoekersaantallen op de website stegen snel naar boven de 17.000 bezoeken per dag. Er kwamen al snel aanvragen binnen van ouders van schoolgaande kinderen of er voor deze leeftijdsgroep ook kinderfilmpjes geplaatst konden worden. Deze categorie werd toegevoegd. 

  Ook leuk voor ouders. 
  Later werd de categorie 'vroeger' toegevoegd aan KinderTube. Hierin staan tekenfilms van vroeger zoals Tik Tak, Plons de kikker, Vrouwtje Theelepel, De sneeuwpop Bouli en Bolke de beer. Oude tijden herleven met deze oude tekenfilms. Ouders kunnen hiermee hun kinderen laten zien waar ze vroeger naar keken. 

  Kindertube APP voor Iphone/Ipad en android 
  Een week geleden werd de Kindertube app gelanceerd voor Iphone, Ipad en Android zodat peuters en kleuters nog veiliger kinderfilmpjes kunnen kijken. Via de Kindertube app blijven kinderen in de app en kunnen ze alleen vooraf geselecteerde kindvriendelijke kinderfilmpjes kijken. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS