Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 April 2009
Artikel delen

Hans Wiegel reikt Schepsprijs uit in Museon

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Afgelopen woensdag is in het Museon in Den Haag Schepsprijs 2009 uitgereikt door Hans Wiegel. Vier scholieren van het Picasso Lyceum in Zoetermeer waren de winnaar met hun ontroerende videoclip ‘Freedom must be all over the world’.

  De inzendingen gaven een goed beeld van de leefwereld van jongeren. De jury was in het bijzonder geraakt door de videoclip ‘Freedom must be all over the world’. Dit liedje is een oproep voor een betere wereld waarin mensen eigen keuzes kunnen maken. Voor de werkelijkheid die minder rooskleurig is, hadden ze ook aandacht.

  Picasso Lyceum Zoetermeer
  Alle winnaars komen dit jaar van het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Deze school werkt met projectmatig onderwijs en dat blijkt duidelijk uit de inzendingen. Deze staken dit jaar kwalitatief met kop en schouders boven die van de andere scholen uit. In totaal waren er dit jaar 112 inzendingen van 8 scholen uit heel Nederland.

  Schepsprijs
  De Schepsprijs bestaat sinds 1995 en heeft als doelstelling het bewustzijn van de gevaren van dictatuur in al haar verschijningsvormen te vergroten. De prijs wordt georganiseerd door het NIOD en het Museon en is vernoemd naar de verzetsheld en oud-politicus J.H. Scheps (1900-1993). In de inzendingen konden leerlingen dit jaar hun visie geven op het thema ‘Vrijheid’ door middel van een opstel, video, gedicht, rap of poster.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS