Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 December 2015
Artikel delen

Heel Nederland gaat programmeren, doe je mee?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Amsterdam 4 december 2015 – Van 7 t/m 13 december vindt de Hour of Code plaats. Dat is een week waarin internationaal aandacht wordt besteed aan het belang van het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Bij iedereen. Of je nu wel of geen intenties hebt om programmeur te worden. Met het toenemende belang van technologie is het binnen iedere rol van belang te begrijpen hoe technologie werkt, hoe snelgroeiende bedrijven groeien en wat het belang van data is.

  Hour of Code is een één uur durende introductie in programmeren. Het idee erachter is dat iedereen de basisprincipes van programmeren kan leren. Ervaring is niet nodig en iedereen van 4 tot 104 kan meedoen. Internationaal gezien wordt het event gesteund en gepromoot door o.a. Barack Obama, Malala Yousofzai, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Sheryl Sandberg en Ashton Kutcher. Al 142.933.868 mensen hebben een ‘Hour of Code’ uitgeprobeerd.

  Ook Nederland doet dit jaar massaal mee aan de Hour of Code. Een recordaantal bedrijven, scholen en organisaties doet mee om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met programmeren.

  Gedurende de week zal een groot aantal activiteiten plaatsvinden. Naast de vele scholen, bedrijven en particulieren die een Hour of Code zullen doen zal Nemo zal diverse workshops geven, Bomberbot heeft een speciale gratis Hour of Code op haar website, in het hele land kan codeles gevolgd worden bij Coderdojos, Q42 verzorgt codeles voor kinderen van vluchtingen, HackYourFuture heeft de kickoff van haar codelessen voor vluchtelingen.

  De week zal worden afgesloten met de Project Prep Awards. Tijdens dit event zullen de meest veelbelovende jonge technologie ondernemers in de spotlights worden gezet en beloond met fantastische prijzen. De Awards zullen plaatsvinden in Vondelpark 3 en worden gepresenteerd door Nicolette van Dam.

  Ter ondersteuning van de campagne heeft een groot aantal bekende personen meegewerkt aan de Nederlandse posters voor de campagne waaronder Neelie Kroes, Jim Stolze, Belle Zimmerman, Kim Lammers, Diane Matroos, Boris Veldhuizen van Zanten, Kajsa Ollongren, en Angelique Houtveen. Tijdens de Hour of Code zullen hier nog nieuwe namen aan worden toegevoegd.

  Hour of Code wordt wereldwijd georganiseerd door Code.org. In Nederland zijn StartupDelta, Codepact en Inspiring Fifty initiatiefnemers. http://www.hourofcode.com

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS