Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 November 2016
Artikel delen

Huiswerk app voor middelbare scholieren gelanceerd

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vandaag wordt de huiswerkapp van Mr. Chadd gelanceerd. De app is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholieren voor hulp met hun huiswerkvragen. De vragen worden beantwoord door universitaire studenten, die als coaches fungeren. De applicatie was één van de winnaars van de onlangs uitgereikte Accenture Innovation Awards. Dit meldt Mr. Chadd.

  Mr. Chadd is een on demand huiswerkapp. De gebruiker kan na downloaden van de app aangeven over welk vak hij of zij een vraag wil stellen. Na het stellen van de vraag wordt de gebruiker binnen 10 seconden gekoppeld aan een coach. De coaches van Mr. Chadd zijn universitaire studenten die uitblinken in het vak waarin zij hulp bieden en worden op voorhand getoetst op didactische vaardigheden. De gebruiker van de app krijgt niet alleen een passend antwoord op zijn vraag maar ook handvatten aangereikt om het voortaan zelf te kunnen.

  De app biedt een uitkomst op de momenten waar de ouder zijn kind niet kan ondersteunen. Zo is gebleken uit onderzoek van PHD- studente Mariola Gremmen (24) dat ouders hun kinderen graag willen helpen met hun huiswerk maar dit soms gewoonweg niet kunnen. De ouders die deel hebben genomen aan dit onderzoek geven aan dat hun kennis soms niet ' up to date is' of dat ze moeite hebben met bepaalde vakken, zoals wiskunde of latijn. Deze kinderen kunnen voortaan met hun vraag terecht bij de coaches van Mr. Chadd.

  Mr. Chadd is in 2015 opgericht door Jan Kuipers (26) en onderwijskundige Kim van der Esch (29). Afgelopen jaar heeft de app een succesvol pilot jaar gedraaid en heeft nu al meer dan 38.000 gebruikers. Dit succes is onlangs bekroond door de jury van de Accenture Innovation Awards, waar Mr. Chadd als winnaar werd verkozen binnen de categorie 'Skills to Succeed'.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS