Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 May 2011
Artikel delen

Hyves ontwikkelt lespakket sociale netwerken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vandaag heeft sociaal netwerk Hyves het eerste lespakket overhandigd aan Boris van der Ham, kamerlid van D66 en Remco Pijpers, directeur Stichting Mijn Kind Online. Het lespakket bevat tien lessen over het omgaan van kinderen met sociale netwerken. Leraren, mediacoaches en andere opvoeders kunnen het lespakket gratis downloaden en meteen gebruiken in de les.

  Hyves besteedt al sinds het begin aandacht aan veiligheid. Zo is de ‘dit is niet OK’ knop, waarmee Hyvers content kunnen rapporteren al meer dan 5 jaar oud. Bij Hyves werken sinds geruime tijd twintig community managers per dag die zeven dagen per week alle vragen binnen 24 uur beantwoorden. Sinds een aantal jaar voert Hyves met lokale en internationale sociale netwerken op Europees niveau overleg, onder andere in de taskforce Safer Social Networking.

  Lespakket
  Het lespakket is ontwikkeld door Hyves, Stichting Mijn Kind Online en het Belgische Sensoa en getest met verschillende PABO docenten. Het lespakket is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Elke drie maanden zal het onderwijsmateriaal worden herzien, zodat altijd wordt uitgegaan van de laatste ontwikkelingen.

  Nine Ludwig, hoofdredacteur Hyves: “We zien dat sociale netwerkgebruikers steeds jonger worden, met het lespakket spelen we daarop in. Via de Nationale mediacoaches en de PABO’s gaan we het lespakket verspreiden onder scholen zodat zoveel mogelijk kinderen, maar ook volwassen Hyvers hiermee in aanraking komen.

  Remco Pijpers, Directeur Mijn Kind Online: “De meeste vragen die wij van ouders en scholen krijgen gaan over sociale media. Hoe vroeg mag mijn kind op Hyves? Hoe praat ik met mijn leerlingen over Hyves? Ik vind het een goede stap van Hyves om opvoeders te helpen het gesprek te voeren. Al acht ik het niet uitgesloten dat er kinderen zijn die hun ouders en leerkrachten deze Hyves-lessen gaan geven.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS