Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 May 2016
Artikel delen

IBM en Sesamstraat gaan voorschools onderwijs verbeteren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  IBM en Sesame Workshop willen voorschools onderwijs voor peuters en kleuters verbeteren. Hiervoor hebben zij een driejarige overeenkomst getekend. Met de Watson technologie van IBM kunnen nieuwe onderwijsproducten ontwikkeld worden die gepersonaliseerd leren mogelijk maken. Dit meldt Duchtitchannel.

  Een voorbeeld van deze gepersonaliseerde onderwijsproducten is een app die met een kind meeleest. De app analyseert met cognitieve technologie real-time de reactie van een kind en past het leesmateriaal aan naar zijn of haar interesses. Ook willen de organisaties een app ontwikkelen die op basis van recente wetenschappelijke studies leraren proactief adviseert om ieder kind op maat gemaakt lesmateriaal te bieden. Als derde toepassing willen de organisaties een knuffel ontwikkelen die zich aanpast aan het niveau van het kind en in zijn ontwikkeling meegroeit.

  Sesame Workshop doet al 45 jaar onderzoek naar effectieve leermethodes voor jonge kinderen en heeft meer dan duizend publicaties op haar naam staan. IBM's cognitieve Watson technologie wordt nu gekoppeld aan de onderwijstak van Sesamstraat.
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS