Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 January 2014
Artikel delen

ICT professionaliseert – 1e ICT-Noord conferentie 2014 voor het voortgezet onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een van de langst bestaande samenwerkingsverbanden op gebied van ICT en onderwijs zal op 5 februari 2014 een conferentie organiseren met als thema: “ICT professionaliseert”.
  Tijdens deze eerste noordelijke ICT conferentie voor het voortgezet onderwijs richten de organisatoren zich op e-didactiek, online leren, toetsen en de techniek.
  De conferentie is dan ook bestemd voor zowel de ICT-coördinator, docent, systeembeheerder als schoolleider. Wij nodigen nadrukkelijk ook docenten uit, die innoverend onderwijs geven met gebruik van ICT.

  De Vier in Balans Monitor 2013 laat zien dat er nog veel moet gebeuren aan de professionaliteit van de school en de docenten. Vanuit deze achtergrond organiseert ICT-noord deze eerste conferentie met als titel: ICT professionaliseert.

  Tijdens de sessies wordt aandacht besteed aan vraagstukken als: differentiëren in de lessen, iPad klassen, digitale leermiddelen en het beheer.

  Didactiek en onderwijs zijn van belang voor docenten en uiteraard ook voor de schoolleiding. Daarom gaat het avondprogramma voor de schoolleiding over professionalisering, alle noordelijke schoolleiders hebben hiervoor een uitnodiging gekregen..

  ICT professionaliseert vindt plaats in noorden Nederland. Wat organisaties als i&i, de onderwijsdagen en IPON in de Randstad doen, brengen wij nu naar het Noorden. De regionale benadering maakt het mogelijk om met meerdere collega’s uit de regio te komen, er hoeft immers niet meer uren te worden gereisd. Gekozen is voor een mooie locatie, het Hampshire Hotel-Plaza in Groningen.

  Een speciale dag georganiseerd in het Noorden willen we niet op zichzelf laten staan. Daarom hebben we contact gezocht met de organisator van de IPON.
  We hebben er tevens voor gezorgd dat het bezoek aan de conferentie als nascholing geregistreerd kan worden bij het Register Leraren.

  U kunt zich aanmelden op de website van ICT-Noord: www.ict-noord.nl

  Het samenwerkingsverband van Noordelijke scholen probeert in gezamenlijkheid te werken aan een goede balans tussen visie, deskundigheid, digitaal leermateriaal en de hardware. De jaarlijkse Vier in Balans monitor is een goede leidraad om de koers te bepalen. Het samenwerkingsverband wordt gevormd door vijfendertig deelnemende scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Nederland.
  Deelname staat open voor overige belangstellenden (scholen en scholingsinstellingen).
  ICT-noord organiseert ieder schooljaar bijeenkomsten waarvoor schoolleiders, ict-coördinatoren en systeembeheerders worden uitgenodigd. Deze bijeenkomsten zijn gericht op ontwikkelingen die nu of in de nabije toekomst spelen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS