Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 June 2009
Artikel delen

ICT-studenten gaan huishoudens in Nederland helpen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf deze week is het voor bijna iedereen in Nederland mogelijk om een eigen ICT-student thuis langs te laten komen om te helpen bij digitale problemen en/of vragen. Inwoners van de negenentwintig grotere steden kunnen nu een student inschakelen als zij problemen met of vragen over hun computer, de mobiele telefoon, digitale camera, televisie, of andere apparaten hebben. Later dit jaar zullen de ICT-studenten ook in andere gebieden actief zijn.

  Een geslaagde proef in Zwolle heeft duidelijk uitgewezen dat er grote behoefte is aan deze sympathieke vorm van hulp en les. In zeven maanden tijd werd er ruim duizend keer gebruik gemaakt van een ICT-student. En er werden niet alleen allerlei problemen opgelost, maar vaak ook gaven studenten thuis op de eigen computer les. Persoonlijke hulp is voor veel mensen de oplossing om bij te blijven bij de snelle ontwikkeling die wij op digitaal gebied meemaken.

  Hulp bij computerproblemen is niets nieuws, maar Studentaanhuis.nl gaat verder. Deze studenten leggen meteen ook uit wat er aan de hand is en geven waar nodig advies en les. Zo leren de klanten er ook nog iets van. De studenten helpen onder andere bij het aanleggen van een draadloos netwerk, het installeren van een virusscanner, het instellen van televisiekanalen of geven uitleg over de mobiele telefoon, digitale camera, hoe foto’s op de computer gezet kunnen worden en vele andere zaken. Hierdoor en door de persoonlijke aanpak en lage prijsstelling, onderscheidt Studentaanhuis.nl zich van alle andere bestaande services.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS