Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 September 2017
Artikel delen

ICTheek.nl: Nieuw inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  SLBdiensten lanceert het platform ICTheek.nl, waarmee zij onderwijsprofessionals wil informeren en inspireren over ict in het onderwijs. Het platform bundelt ervaringen en inzichten van en voor onderwijsprofessionals. Enerzijds is er aandacht voor persoonlijke verhalen en ervaringen van docenten, ICT-verantwoordelijken, onderwijsbestuurders en andere sleutelpersonen in het onderwijs, anderzijds bevat het platform informatieve content. Dit meldt SLBdiensten.

  Waarvoor is het?

  De onderwijssector, en daarmee het vak van de onderwijsprofessional, is aan veel verandering onderhevig en dat verklaart de toegevoegde waarde van een informatief platform. “Niet alleen om kennis te delen, maar juist ook om ervaringen van anderen te lezen”, aldus Jeroen Borgsteede, directeur SLBdiensten. “We inspireren met aansprekende praktijkverhalen, de laatste trends op het gebied van digitale technologie en bijzondere interviews met vernieuwers in het onderwijs.”
   
  Onderwijs dat aansluit bij de 21e eeuw is een goede voorbereiding op de toekomst van een leerling. Dergelijk onderwijs vraagt om les op maat. De inzet van ict en de kennis van de onderwijsprofessional is daarbij cruciaal. “Wij vinden het belangrijk dat professionals in het onderwijs van elkaar kunnen leren. Online bestaan diverse groepen waarin zij kennis met elkaar uitwisselen en elkaar prikkelen. Wij bundelen deze inzichten, kennis en ervaringen van onderwijsprofessional en maken het openbaar.” 

  Uitbesteding

  De redactie van het platform is bewust uitbesteed aan een team van mediaprofessionals en journalisten. “Zo waarborgen we dat we breder kijken dan alleen ons eigen perspectief. We zoomen wat uit, zodat we een beter beeld hebben van wat er allemaal om ons heen gebeurt en daar beter verslag van kunnen doen. Voordeel voor ons: we leren meer over wat er speelt in de markt en waar men in het onderwijs behoefte aan heeft. Door in gesprek te gaan met onze relaties en lezers willen we stappen naar voren zetten.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS