Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 February 2017
Artikel delen

Iedereen is een maker in Maakplaats 021

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op vrijdag 3 februari opent de eerste Maakplaats 021 in Amsterdam-Noord haar deuren. Maakplaats 021 is er voor iedereen die wil leren werken met technologieën van morgen zoals 3D-printers en lasersnijders, en zo de stad Amsterdam mede vorm wil geven. Dat meldt Ilovenoord.nl

  Leren door te maken, dat is het principe van Maakplaats 021. Ieder kind in Amsterdam moet de kans krijgen de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd, de 21st-century-skills. Maakplaats 021 is een speelkamer waar jongens en meisjes uit de buurt, op een laagdrempelige manier hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën.

  Maakplaats 021 Waterlandplein is de eerste van meerdere Maakplaatsen die gerealiseerd worden in diverse OBA-vestigingen in heel Amsterdam. Maakplaats 021 is de concrete uitvoering van het meerjarenprogramma ‘Amsterdam 021’, een samenwerking tussen de OBA, Waag Society/Fablab Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam met steun van de Gemeente Amsterdam.

  Programma
  De lancering vindt plaats in Maakplaats 021 Waterlandplein, Beverwijkstraat 13 in Amsterdam-Noord.

  • 15.30 uur: inloop.
  • 15.45 – 16.00 uur: wethouder Kajsa Ollongren opent samen met basisschoolkinderen uit de buurt en OBA-kinderdirecteur Dominique van Hoof de eerste Maakplaats.
  • 16.15 – 18.00 uur: start van diverse workshops voor kinderen uit de buurt, zoals je eigen laserportret ontwerpen en een tekenrobot maken. Met dj-optreden. De partners zijn aanwezig en vertellen meer over de programma’s en activiteiten.

  Na 3 februari vinden er wekelijks activiteiten plaats in Maakplaats 021 Waterlandplein, een overzicht staat op fb.com/021waterlandplein.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS