Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 February 2015
Artikel delen

In 3 stappen naar een kindveilig iOS-apparaat

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  iPad’s en iPhones zijn populair bij kinderen en kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het leren. Maar om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot instellingen of gegevens waar ze vanaf moeten blijven, is het raadzaam om uw iOS-appaat wel eerst te beveiligen.

  De iPad wordt op steeds meer scholen gebruikt als leermiddel en ook op de bank thuis is het een populair apparaat om kinderen bijvoorbeeld tafels te leren of te helpen bij het lezen. Het aantal Nederlandstalige apps dat hiervoor ingezet kan worden neemt nog steeds toe. De nieuwste generatie iPhones is nog krachtiger en biedt hierdoor voor ontwikkelaars van educatieve apps ongekende mogelijkheden.

  Maar kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet uit nieuwsgierigheid op ontdekkingstocht zouden gaan om te kijken wat er nog meer te vinden is op uw iPad of iPhone. En dan is het vervelend als bijvoorbeeld de instellingen van uw iOS-apparaat per ongeluk zouden worden gewijzigd of kinderen abusievelijk in uw naam een mailtje versturen. Gelukkig kunt u dit voorkomen door uw iOS-apparaat kindveilig te maken zodat kinderen nog maar beperkte toegang hebben. Dat doet u als volgt:

  1. Ga op uw iOS-apparaat naar Instellingen en kies voor Beperkingen. Druk op Schakel beperkingen in en geef een unieke pincode in. We raden aan om een andere pincode te gebruiken dan dat u gebruikt voor het ontgrendelen van uw apparaat.

  2. Geef nu aan welke programma’s wel of niet door uw kind mogen worden gebruikt. We raden om er ook voor te zorgen dat uw kinderen niet langer programma’s kunnen installeren of verwijderen.

  3. Erg interessant zijn de onderdelen Toegestaan materiaal en Privacy. Met dit eerste kunt u precies aangeven welke content uw kinderen wel of niet mogen zien, bijvoorbeeld door een minimale leeftijdsgrens aan te geven. Via Privacy bepaalt u of uw kinderen hun locatie mogen delen of bijvoorbeeld content mogen plaatsen op Facebook.

  Uw iOS-apparaat is nu beperkt. Wanneer u zelf toegang wilt hebben tot programma’s of onderdelen waar uw kind niet bij kan, dan zult u Beperkingen eerst moeten uitschakelen. In de App Store zijn nog meer hulpjes, zoals bijvoorbeeld Screen Time waarmee de hoeveelheid tijd die kinderen op uw iPad of iPhone mogen doorbrengen, wordt beperkt.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS