Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 August 2010
Artikel delen

InFocus introduceert nieuwe projectoren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  InFocus Corporation, een leverancier van digitale display technologie, introduceert deze week haar tweede-generatie interactieve projectoren, de IN3914 en IN3916. Met behulp van de geavanceerde InFocus LiteBoard interactieve technologie kunnen gebruikers als leraren, studenten, opleiders en presentatoren interactief met de geprojecteerde beelden omgaan.

  Dat kan op ieder oppervlak van een kamer of zaal of op een projectiescherm tot een afstand van 12,2 meter. InFocus maakt het makkelijker en betaalbaarder om interactieve digitale inhoud in het klaslokaal en vergaderruimte te gebruiken om te inspireren, te oefenen en samen te werken.

  Ergonomische pen werkt als muis
  De IN3900 serie projectoren bevatten de nieuwe ergonomische interactieve LiteBoard pen, die makkelijk is vast te houden en te gebruiken zowel door kinderen als door volwassenen, waarmee interactief leren en beter presenteren toegankelijker wordt. Omdat het niet nodig is om het projectievlak rechtstreeks aan te raken, kunnen mensen van willekeurige hoogte, met inbegrip van kleine kinderen en rolstoelgebruikers, volledig interactief met de weergegeven inhoud aan de slag. Net als een computermuis, controleert de LiteBoard pen de cursor en heeft linker en rechter muisknoppen, een scroll-wiel en een undo-knop. Het werkt op PC’s en Macs en heeft geen speciale software nodig.

  De IN3900 serie behoeft geen tijdrovende calibratie. Wanneer de LiteBoard pen in gebruik is, zorgen bewegingssensoren voor soepele cursorbeweging door het analyseren van de grootte van het geprojecteerde beeld, de afstand tot het scherm en de hoek van de LiteBoard pen.

  Short Throw ontwerp voor flexibel gebruik
  De IN3900 serie kan gebruikt worden vanaf een tafel, een media-trolley, wand- of plafond gemonteerde situaties met de mogelijkheid om beelden tot 1,5 meter breed te projecteren met de projector op slechts 0,9 meter afstand. De maximale grootte van het geprojecteerde beeld bedraagt 3,7 meter. De ruimtebesparende short-throw projectoren verminderen schaduwvorming, vooral omdat gebruikers niet vlak voor of naast het scherm behoeven te staan om te kunnen werken. De IN3900 serie projecteert op elk oppervlak met optimale helderheid en kleuren, of er nu op een scherm, whiteboard of licht gekleurde muur wordt geprojecteerd.

  Goede geluidskwaliteit
  De IN3900-serie wordt geleverd met een best-in-class audio met 20-watt aan stereo geluid, geavanceerde audio processing, een speciale microfoon ingang en de mogelijkheid andere audiobronnen aan te sluiten. Dit krachtige systeem elimineert de noodzaak voor het aansluiten van externe luidsprekers en zorgt ervoor dat iedereen in de zaal duidelijk het geluid van de video of andere bron kan verstaan. De z.g. ‘Voice Over’- mogelijkheid zorgt ervoor dat de stem van de presentator wordt gehoord boven het geluid van audio-tracks of die van tegelijkertijd vertoonde video’s.

  Meerdere computers
  Beide projectoren kunnen worden verbonden met een PC, Mac en andere videobronnen zoals die vaak worden gebruikt in klaslokalen en vergaderzalen. De IN3916 projector biedt veelzijdige aansluitmogelijkheden zoals USB, HDMI, LAN en RS232. De ‘moderator’-functie zorgt er voor dat maximaal 32 computers op een projector zijn aan te sluiten met behulp van zowel een netwerk als een draadloze verbinding. De moderator heeft de mogelijkheid om via een webpagina alle aangesloten pc’s te bekijken en kan op basis daarvan besluiten welke computer op het scherm wordt geprojecteerd. Overigens kunnen vier computers tegelijkertijd worden geprojecteerd.

  “Onze interactieve projectoren leveren een aantrekkelijke en efficiente manier van projecteren en bieden scholen meer waar voor hun geld”, zegt Loren Shaw, product line director voor InFocus. “De afgelopen twee jaar hebben we uitgebreid gesproken met docenten, bestuurders en trainers wereldwijd om hun wensen te vernemen op basis waarvan onze interactieve projector is ontworpen en verfijnd. We hebben de mogelijkheden en toegankelijkheid sterk verbeterd en gesneden in de kosten voor het opzetten van interactieve klaslokalen en vergaderzalen.”

  Software voor makkelijke en leuke interactie
  De IN3900 serie bevat gratis PC- en Mac-onderwijs- en presentatie software van WizTeach Interactive om gebruikers te helpen het meeste uit hun interactieve projectie te krijgen. De onderwijsversie van de software bevat ondersteuning voor tekenen, wiskunde, aardrijkskunde, alfabetisme (kunnen lezen en schrijven) en gereedschap voor het bouwen van een curriculum. De ‘presentatie’-versie bevat notitie, productiviteit en screen-capture hulpmiddelen. Beide versies werken met webbrowsers en andere toepassingen die leerkrachten en professionals dagelijks gebruiken.

  Beschikbaarheid
  Het model IN3914 (XGA, 1024×768) is per direct beschikbaar en de IN3916 (WXGA, 1280×800) is vanaf volgende maand beschikbaar. De verkoopadviesprijs van model IN3914 bedraagt 1.199,– euro en die van de IN3916 1.299,– euro. Voor meer informatie, kijk op http://education.infocus.com/index.php/products/in3900series/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS