Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 August 2008
Artikel delen

Inschrijving Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld vanaf 1 september van start

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 1 september 2008 start de inschrijving voor Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld. In Expeditie durven, delen, doen II krijgen scholen in het voortgezet onderwijs gedurende twee jaar de kans om met een financiële impuls en ondersteuning van experts te onderzoeken of hun innovatie tot de beoogde resultaten leidt. Daarmee kunnen ze bijdragen aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs en een kwaliteitszorgcyclus in hun school realiseren. Iedere deelnemende school krijgt jaarlijks een bedrag van € 15.000,-.

  Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld wordt uitgevoerd door het Innovatieproject van de VO-raad in samenwerking met de Landelijke Pedagogische Centra en Q5. Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad. “Met Expeditie durven, delen, doen II willen we meer scholen dan in Expeditie durven, delen, doen I ondersteunen bij hun initiatieven om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren”.

  Expeditie I richt zich op een beperkte groep scholen met grootschalige innovaties. Expeditie II richt zich op een grotere groep scholen met kleinschalige innovaties. “Er gebeurt al heel veel. Scholen doen van alles om de kwaliteit van hun onderwijs te verbeteren”, aldus Sjoerd Slagter. “Er is tevens grote behoefte om de resultaten van innovaties te meten en te borgen, onder andere om zich hiermee naar de buitenwereld te verantwoorden. Expeditie II helpt de scholen om te onderzoeken tot welke resultaten hun innovaties leiden.”

  De inschrijving voor Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld start op 1 september en loopt tot en met 24 oktober 2008. Scholen kunnen zich inschrijven via www.durvendelendoen.nl. Daar is ook meer informatie over het project te vinden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS