Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 March 2015
Artikel delen

Inschrijving TechniekTrofee 2015 voor basisscholen geopend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wie mag zich dit jaar de beste techniekschool van Nederland noemen? Scholen die techniekonderwijs hoog in het vaandel hebben staan, kunnen zich (tot 18 april) inschrijven voor de TechniekTrofee 2015.

  Overal en altijd hebben volwassenen en kinderen te maken met techniek. Alles om ons heen is techniek. Voor de ontwikkeling van jonge kinderen is -naast rekenen en taal- kennis van techniek essentieel. Techniek helpt hen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Het doet een beroep op hun nieuwsgierigheid en creativiteit en ze leren te reflecteren en verbanden te leggen. Bovendien kiezen kinderen die al jong op een inspirerende manier met techniek kennisgemaakt hebben, later eerder voor een baan in de techniek. En dat is met een groeiend tekort aan technische vakmensen in ons land, een welkome ontwikkeling.

  Sinds 2014 organiseren TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds een wedstrijd waarbij basisscholen bestaande techniekinitiatieven en techniekprojecten kunnen aanmelden om te delen met andere basisscholen. Hiermee worden basisscholen gestimuleerd om techniek in het lesaanbod op te nemen. De basisschool die wint, ontvangt de TechniekTrofee, bestaande uit een oorkonde met een penning en een geldbedrag van € 3.500,-. 

  Verleden jaar won de Amsterdamse Daltonschool Neptunus de trofee. Techniekcoördinator Rik Kuiper: “Wetenschap, natuur en technologie is een onderdeel van de algemene ontwikkeling”, vertelt hij. “Verder ontwikkelen leerlingen een onderzoekende houding en bieden we ze de mogelijkheid hun talenten te ontdekken.” Deelname aan de TechniekTrofee heeft de school behoorlijk wat publiciteit opgeleverd. Zo kwam bijvoorbeeld het Jeugdjournaal langs. Kuiper: “De kinderen waren dolenthousiast!”

  Inschrijven tot 18 april aanstaande

  Iedere basisschool die techniekonderwijs geeft, kan meedingen naar de TechniekTrofee. Directie, leerkrachten, techniekcoördinatoren, ouders of kinderen kunnen hun school opgeven op www.techniektalent.nu/techniektrofee. De jury hanteert criteria, zoals: Is het techniekonderwijs innovatief en vooruitstrevend; is techniek duurzaam verankerd in het lesaanbod? en is het initiatief of project overdraagbaar op andere basisscholen?

  Prijsuitreiking op 17 juni 2015

  Uit alle inzendingen nomineert de jury drie scholen. De juryleden bezoeken de scholen en bepalen de winnaar. Op 17 juni vindt de feestelijke uitreiking van de TechniekTrofee 2015 plaats op de winnende school.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS