Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 March 2018
Artikel delen

Inschrijving techniektrofee 2018 geopend voor basisscholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf vandaag kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee 2018. De basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs krijgt de Inspiratieprijs van 2500 euro. En er is 2500 euro voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven. Dit meldt TechniekTalent.nu.

  Basisscholen in het hele land kunnen vanaf vandaag hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier op www.techniektalent.nu/techniektrofee. De inzendtermijn loopt van 5 maart tot en met 13 april 2018. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en van de Inspiratieprijs, die op 27 juni 2018 bekend worden gemaakt.
   
  Sinds 2014 reikt TechniekTalent.nu, in samenwerking met het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds, de TechniekTrofee uit. Hiermee worden basisscholen die W&T in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Voor 2018 staat de vijfde editie op de planning.
   
  TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het doel van de stichting is jongeren enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doet de organisatie samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden, op zo’n manier dat het leerlingen aanspreekt. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS