Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 October 2013
Artikel delen

Inspectie ziet geen problemen met iPadscholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Inspectie van het Onderwijs ziet twee maanden na het begin van het schooljaar geen reden om in te grijpen bij de iPadscholen. De inspectie laat aan Novum Nieuws weten gesprekken te hebben gevoerd met de besturen van de nieuwe basisscholen, waarbij voornamelijk les wordt gevolgd met iPads.

  "We hebben vooralsnog geen ernstige signalen opgevangen", zo vertelt een woordvoerder. De inspectie is nog bezig met het verwerken van de gesprekken. Zeven scholen begonnen dit schooljaar met het iPad-onderwijs, die het concept van Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT) hanteren, een initiatief van Maurice de Hond.

  De inspectie gaf voor het begin van het nieuwe schooljaar aan de iPadscholen scherp in de gaten te houden, zoals gebruikelijk bij scholen met nieuwe onderwijssystemen. Op de basisscholen krijgen de leerlingen niet meer les van leraren, maar worden ze gecoacht. Kinderen leren veelal door educatieve apps op hun tablet.

  De nieuwe onderwijsvorm werd geprezen, maar ook verguisd. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) liet weten enthousiast te zijn over ' innovatieve initiatieven uit de samenleving'. Filosofe Joke Hermsen bekeek het project met argwaan en bracht het mislukte Studiehuis uit de jaren negentig te berde.

  Door: Novum

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS