Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 October 2017
Artikel delen

Inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 11 november a.s. wordt voor leerkrachten in het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs de Inspiratiedag "ICT in de onderwijspraktijk" georganiseerd. Verschillende vakmensen geven workshops en laten je zien hoe zij nieuwe technologieën in hun lessen inzetten. Super interessant. Bovendien is de bijeenkomst gevalideerd door Registerleraar.nl voor 4 registeruren. Meld je hier aan!

   

  Welke workshops kan je allemaal volgen?

  Samenwerken met Teams

  Met Microsoft Teams in jouw klas wordt samenwerken en leren nog makkelijker. Bestanden in Word, Excel en PowerPoint kun je met Teams makkelijk delen, openen en bewerken. Maar ook andere toepassingen als chatten, opdrachten maken, uitdelen en beoordelen en het kladblok OneNote komen samen in Teams. Ook kan je website koppelen aan Teams en Youtube-filmpjes kijken. 
  Wilco Willems van de P.C. Jenaplanbasisschool De Canadas laat je zien hoe hij Teams op school gebruikt. Laat je inspireren! 

  Minecraft gebruiken in de klas

  Minecraft is ontzettend populair bij kinderen. In de open wereld van Minecraft kan van alles gebouwd worden. Wist je dat je het ook kunt gebruiken in de klas? Robin Smorenberg van RKBS de Windhoek zet Minecraft met groot succes in zijn klas in. Wil je weten hoe? (er is een workshop voor beginners en gevorderden).

  Iedereen aan de Office 365!

  Wil je dat je collega’s ook de parels van Office 365 gaan ontdekken en gebruiken? Ze kennen vast al de standaard Office-producten zoals Word, Excel en PowerPoint, maar Office 365 heeft meer toepassingen die jullie samen productiever kunnen laten werken. Maar dit kan natuurlijk alleen als je collega’s ook begrijpen wanneer, waar en hoe ze die moeten inzetten. Hoe kun je dit aanpakken? Peter Vermeij, leerkracht OBS Meester Neuteboom in Stadskanaal, vertelt en laat zien zien hoe hij dit heeft aangepakt. 

  Ken je Sway al?

  Sway is een combinatie tussen PowerPoint en Prezi. Met Sway combineer je heel eenvoudig tekst en media (YouTube, Facebook etc) in je presentatie. Bart Roumen van Kindcentrum Rivierenwijk gebruikt Sway en geeft een workshop tijdens de Inspiratiedag. 

  Leren programmeren?

  Wat is de Micro:bit? Een Micro:bit is een minicomputertje met 25 ledlampjes en zeven sensoren die je online kan programmeren. Met de Micro:bit kan je lessen nog aantrekkelijker maken. Je leerlingen leren hiermee op een leuke en uitdagende manier te programmeren zonder dat zij enige voorkennis hebben. Tegelijk worden zij uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken. Tijdens deze workshop leer je hoe je met de Micro:bit kunt programmeren en krijg je handige tips hoe je de Micro:bit kan inzetten in de klas voor wetenschap en techniek en andere vakken. 

  Breng de wereld naar je klaslokaal met Skype!

  Een kijkje in een klas in Kenya of bijvoorbeeld op het werk van een ouder? Met Skype in the Classroom is dit allemaal mogelijk. Bovendien kun je hiermee makkelijk diverse lessen zoals engels en aardrijkskunde combineren. Harald van Brederode, Leerkracht bij Tabijn in Heemskerk, leert je er alles over tijdens zijn workshop. 

  Digitale formulieren maken en toetsen met Forms

  Met Office 365 Forms kun je vragenlijsten (bijvoorbeeld enquêtes) maken, maar je kunt Office 365 Forms óók gebruiken voor het afnemen van toetsen en interactieve oefeningen. Leerkracht Maurits Knoppert is een enthousiaste gebruiker van Forms en leert je alle ins en outs tijdens de workshop. 

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS