Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 June 2009
Artikel delen

Internationale onderwijsprijs voor Noordhoff Uitgevers

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Noordhoff Uitgevers heeft vorige week in Berlijn twee Comenius EduMedia Medailles gewonnen met de Digicoach en de interactieve werkboeken van de moderne vreemde talen methoden ‘Stepping Stones’ en Neue Kontakte’. Deze internationale prijzen worden jaarlijks door het Gesellshaft für Pädagogik und Information uitgereikt aan vooruitstrevende multimediale onderwijsmethoden.

  De internationale jury was vol lof over de flexibele op de doelgroep afgestemde toepassingsmogelijkheden van de lesmaterialen: “De Digicoach biedt leraren en leerlingen veel extra materiaal zoals PowerPoint-presentaties, videoclips en luisteroefeningen.” Volgens de jury zouden zelfs “taalhaters” met de interactieve werkboeken meer plezier beleven aan het leren van een vreemde taal. De prijzen werden uitgereikt aan Elout Roeland, uitgeefmanager talen van Noordhoff Uitgevers. Het winnende digitale lesmateriaal is geschikt voor alle niveaus van het voorgezet onderwijs, van VMBO tot gymnasium, voor de vakken Engels, Duits en Frans.

  Elout Roeland toonde zich verheugd met het winnen van de Comenius EduMedia Medailles: “Een geweldige erkenning voor deze vernieuwende lesmaterialen. Als eerste Nederlandse uitgever hebben we lesmateriaal gemaakt dat compleet boekvervangend is en optimaal gebruik maakt van alle mogelijkheden die beeld, film en geluid bieden. Dit digitale lesmateriaal is veel meer dan ‘paper on screen’ maar echt interactief. Kinderen kunnen er in klassenverband maar ook thuis mee werken. De toekenning van deze prijzen betekent dat we als Noordhoff Uitgevers bij de top van de Europese lesmaterialen ontwikkelaars horen. Het onderwijs verandert in razend tempo, er ontstaat een nieuwe manier van leren waarbij digitale lesmiddelen een steeds prominentere rol in de klas gaan spelen. Noordhoff Uitgevers laat zien klaar te zijn voor de toekomst.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS