Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 March 2009
Artikel delen

Introductie online platform helpt leerlingen basisonderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Leerlingen in het basisonderwijs kunnen vanaf heden gemakkelijker leren in hun vertrouwde omgeving. Onlangs werden namelijk drie nieuwe online programma’s voor het basisonderwijs geïntroduceerd. Leerwereld 2009, Bibliotheek.net en Topowereld helpen de leerlingen om de lesstof gemakkelijker onder de knie te krijgen en bieden ieder tal van extra mogelijkheden.

  "Je hoort vaak dat leerlingen in het basisonderwijs problemen hebben met bepaalde vakken", vertelt Paul Koning van Stenvert. "Ouders willen graag thuis hun kinderen helpen. Met Leerwereld kunnen kinderen thuis op dezelfde manier oefenen als op school. Omdat alle nieuwe programma’s zowel op school als thuis gebruikt worden sluiten de oefeningen beter aan en krijgen de ouders een beter beeld van waar hun kind op school mee bezig is."

  Gevarieerd programma
  Stenvert heeft met de introductie van de drie programma’s een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van een online platform voor het basisonderwijs. Leerlingen van de basisschool kunnen met Leerwereld 2009 veilig gebruik maken van het internet om informatie te zoeken. Werkstukken worden gemaakt met de ingebouwde tekstverwerker en per vak zijn er tal van opdrachten en oefeningen. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van videofragmenten.

  Met Bibliotheek.net, een online bibliotheekprogramma, kan de mediatheek van een school eenvoudig worden ingevoerd en beheerd. Leerlingen van de basisschool kunnen op trefwoord informatie zoeken over een boek en mocht een boek niet beschikbaar zijn in de schoolbibliotheek dan wordt de collectie van de plaatselijke bibliotheek doorgezocht.

  Met het laatste programma dat werd geïntroduceerd, Topowereld, kunnen kinderen zelfstandig topografie oefenen en toetsen. Topowereld sluit aan op de lesmethodes die in het basisonderwijs worden gebruikt en bevat ook enkele topografische spelletjes waardoor kinderen gemotiveerd worden om hun topografie te oefenen. De resultaten van de leerling kunnen door de leraar met het programma bekeken worden en om zo de vorderingen van de klas bij te houden.

  Over Stenvert

  Begonnen als educatieve uitgeverij is Stenvert al bijna 100 jaar actief in het onderwijs. Vele leerlingen leerden taal en rekenen met de bekende Stenvertblokken en lazen in leesboeken zoals Pietje Puk en De olijke tweeling.  Momenteel is Stenvert gespecialiseerd in het ontwikkelen van educatieve internettoepassingen en interactieve digibord software voor leerlingen en leerkrachten. Stenvert is gevestigd in Amersfoort.

  www.stenvert.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS