Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 November 2016
Artikel delen

ION DeBattle op VO-Content Jubileumevent

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  'Scholen moeten meer doen om gepersonaliseerd leren mogelijk te maken', 'Digitaal leren is beter dan instructie van de leraar'. Dit zijn onder anderen stellingen waar de leerlingen van verschillende middelbare scholen over debatteren tijdens de ION DeBattle op het VO-content Jubileumevent op dinsdag 15 november. Stichting Innovatief Onderwijs Nederland (Stichting ION) en VO-Content nemen dit initiatief om middelbare scholen in beweging te krijgen op het gebied van ICT ontwikkelingen. Dat meldt ION DeBattle.

  Tijdens de ION DeBattle gaan leerlingen in discussie met personen uit het bedrijfsleven, docenten, ICT-coördinatoren, bestuurs- en directieleden over meerdere stellingen met als overkoepelend thema: 'Hoe di-gi wijs ben jij?!'. Terwijl de leerlingen discussiëren, wordt er een advies geschreven op basis van de tips die uit de battles voortvloeien. De leerling met de beste tips wordt uiteindelijk gekroond worden tot de ‘ION DeBat-Held’.

  Voorafgaand aan de ION DeBattle krijgen de leerlingen op hun eigen school les over wat digitalisering is. Aansluitend worden er een workshop gegeven over discussiëren, in samenwerking met Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL). Met deze kennis op zak gooien een aantal geselecteerde leerlingen hun debat skills tegen elkaar in de strijd in de vorm van Lagerhuisdiscussies.

  De verbaal sterkste leerlingen discussiëren op het podium over verschillende stellingen zoals: gepersonaliseerd leren maakt leren leuker, gepersonaliseerd leren maakt leren beter en de mogelijkheden met digitale leermiddelen op scholen moeten beter worden benut.

  Het geheel wordt geleid door Chantal Deken (Directeur DKJL). Het publiek bepaalt samen met de bijzondere genodigden, waaronder docenten, ICT-coördinatoren, schooldirecteuren en partners van Stichting ION welke adviezen zij het meest waardevol vonden. Deze adviezen worden na het event gepubliceerd in de vorm van een manifest opgezet door Thomas & Charles.

  De ION DeBattle is voor leerlingen dé kans hun stem te laten horen over digitalisering in het voortgezet onderwijs. Leerlingen krijgen een podium om op te staan en hun mening te geven. De ION DeBattle is voor volwassenen de kans om te horen wat leerlingen vandaag de dag beweegt op ICT-gebied in het voortgezet onderwijs. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS