Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 October 2008
Artikel delen

IPON2009, onderwijs & ict, 2de editie!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op initiatief van de onderwijspartijen SLBdiensten, APS IT-diensten, de Algemene Vereniging van Schoolleiders [AVS], de Gemeenschappelijke Educatieve Uitgevers [GEU] en Vives wordt op woensdag 8 en donderdag 9 april 2009, na het grote succes van vorig jaar de tweede editie van IPON2009 gehouden.
  IPON2009
  Op de IPON2009 Onderwijs- en ICT vakbeurs kan iedereen uit het onderwijs zich weer volledig laten inspireren en de kennis op het gebied van Onderwijs& ICT helemaal laten bijspijkeren middels het zeer uitgebreide congresprogramma. De opzet van IPON2009 is met name gericht op interactiviteit en een heldere, praktische overdracht van kennis en informatie.  De basis wordt gevormd door een omvangrijk programma met activiteiten, presentaties, demonstraties, workshops, testlabs, seminars en congressen gericht op schoolvakken en het curriculum. Onderwerpen die een direct resultaat voor de bezoeker opleveren en hun denken en doen ten aanzien van ‘digitaal onderwijs’ definitief veranderen.

  De IPON2009 zal een nog breder programma gaan bieden dan het afgelopen jaar. Gezien het onverwacht grote aantal bezoekers van vorig jaar heeft de organisatie besloten nu ook de zalen van het aangrenzende splinternieuwe en futuristische Mediaplaza in het programma op te nemen. Daarnaast vele leuke en verrassende activiteiten op het gebied van digitale leermiddelen, multimedia en digitale leeromgevingen.
  Dus bent u leerkracht, docent, ICT-coördinator, directeur of bovenschools manager of geïnteresseerd in nieuwe ICT-toepassingen voor het onderwijs, dan bent u natuurlijk [weer] van harte welkom op de IPON2009.

  Enkele bezoekersreacties over IPON2008
   “Ik vond het een interessante beurs”, vertelt Evert Jan van het Minkema College in Woerden. “Ik heb veel informatie verzameld voor ons nieuw op te zetten Talenlab, over podcasting en over internationale samenwerking. Ook de discussie over digitaal leermateriaal vond ik erg interessant. Wel vond ik dat er erg veel digitale schoolborden waren.” Jan van de Ven van de Nijmeegse OBS de Dukendonck vond dat geen bezwaar. “Daar kwam ik juist voor!  En ik ben ruimschoots aan mijn trekken gekomen.” Karin Terwel en Willeke van Mierlo van OBS Kolmenscate in Deventer gingen tevreden naar huis. “Vooral de stand van Cinekid vonden we geweldig. We zijn al bezig met filmen in de klas, maar de presentatie met de webcam was echt een eyeopener. Ook hebben we nuttige informatie gevonden over digitaal toetsen. We hebben een leuke, nuttige dag gehad.”

  IPON2009 wordt georganiseerd door Magevents en staat onder auspiciën van het ICT Platform Onderwijs Nederland [IPON]. IPON is een samenwerkingverband tussen SLBdiensten, APS IT-diensten, AVS, De GEU en Vives en wordt ondersteund door vele onderwijsinstanties en organisaties.
  Kijk voor meer informatie op www.ipononline.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS