Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 February 2016
Artikel delen

Is jouw school de energiezuinigste school van Nederland?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  VO.nl organiseert voor het tweede jaar de verkiezing van de Top 15 Energiezuinige scholen van Nederland. RVO.nl publiceert alle projecten uit deze Top 15 op de website. Voor gemeenten en schoolbesturen die vooruitlopend op de Europese eisen nu al energieneutrale gebouwen willen realiseren, is dit een bron van nuttige informatie. Dat meldt RVO.nl.

  Nieuwe en gerenoveerde schoolgebouwen voor het primair- en voortgezet onderwijs komen in aanmerking. De gebouwen moeten wel uiterlijk in de eerste helft van 2016 zijn opgeleverd. Minimaal een derde van het oppervlak van het gebouw moet een onderwijsfunctie hebben. Hierdoor kunnen ook multifunctionele accommodaties en Integrale Kindcentra meedingen.

  Een combinatie van maatregelen zoals compact bouwen, goede warmte-isolatie, kierdichting, zonwering, efficiënte verwarming, vraag gestuurde ventilatie, (passieve) koeling en goed geregelde verlichting dragen bij aan de realisatie van energiezuinige en (bijna) energieneutrale scholen. Van de ervaringen van deze koplopers is veel te leren.

  RVO.nl organiseert de verkiezing in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Scholen die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich voor 28 februari 2016 aanmelden via het contactformulier op de website van RVO.nl. Hierna volgt een e-mail met meer informatie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS