Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 December 2013
Artikel delen

IT4Kids is op zoek naar oude hardware

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De stichting IT4Kids maakt het voor bedrijven mogelijk om de opkoopwaarde van oude IT-hardware te doneren aan een goed doel. IT4Kids steunt primair goede doelen die zich inzetten voor kinderen en/of sport. Fonds Gehandicaptensport is één van de vaste goede doelen waar IT4Kids mee samenwerkt. IT4Kids is hiermee officieel Supporter van Fonds Gehandicaptensport geworden.

  Concrete projecten ondersteunen

  Fonds Gehandicaptensport en IT4Kids gaan een samenwerking aan voor een periode van drie jaar. Dankzij bedrijven die de opkoopwaarde van hun oude IT-hardware doneren aan IT4Kids, worden er diverse projecten ondersteund.

  Joost Kokke, Head of Fundraising IT4Kids, is enthousiast over de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport: “Dankzij onze donateurs kunnen wij via IT4Kids concrete projecten van Fonds Gehandicaptensport ondersteunen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ieder jaar 20 tot 30 kinderen met een handicap een week lang actief deelnemen aan een zeilvakantie via het SailWise-programma. Daarnaast ondersteunt IT4Kids ook (S)Cool on Wheels. Dit is een voorlichtingsprogramma waarbij kinderen uit groep 7 en 8 op school ervaren hoe het is om met een handicap te leven en te sporten. Hierdoor krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap. Dit project is ook voor kinderen met een handicap een stimulans om te sporten.”

  “IT4Kids is een waardevolle Supporter”

  Ook Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport, is verheugd over de samenwerking met IT4Kids: “Wij delen de passie van sport. Sport maakt je op een leuke manier fysiek en mentaal sterk en daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Wij hopen natuurlijk wel dat de donateurs van IT4Kids het Fonds als goed doel kiezen, zodat meer kinderen met een handicap structureel gaan en kunnen sporten. Samen, als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.”

  Over Fonds Gehandicaptensport

  Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

  Om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig. Denk hierbij dan aan het toegankelijk maken van sportaccommodaties, aangepast sport- en spelmateriaal en extra begeleiding. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om deze extra financiële drempels weg te nemen, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van subsidies aan (sport)organisaties, het stimuleren van de gehandicaptensport en het geven van goede voorlichting.

  Over IT4Kids

  IT4Kids richt zich op bedrijven en organisaties die geen gebruik meer maken van hun oude IT-hardware en benieuwd zijn of deze hardware nog waarde heeft. De opkoopwaarde kan geheel of gedeeltelijk gedoneerd worden aan een goed doel naar keus. De goede doelen die IT4Kids steunt zetten zich in voor kinderen en/of sport. Indien een donateur zelf een ander goed doel in gedachten heeft, is dat ook mogelijk.

   

  Indien een bedrijf oude IT-hardware ter beschikking wil stellen, dan hanteert IT4Kids de volgende werkwijze:

  1. Donatiescan

  Aan de hand van de wensen en eisen van het bedrijf maakt IT4Kids een gratis en vrijblijvende donatiescan van de opkoopwaarde van de oude hardware.

  2. De donateur kiest het goede doel

  De donateur kan kiezen uit goede doelen waar IT4Kids zich al voor inzet. Indien de donateur de voorkeur heeft voor een ander goed doel, is dat ook mogelijk.

  3. Maatschappelijk verantwoord

  Afhankelijk van de staat van de hardware, wordt deze hardware volledig gecheckt, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Op deze manier kan de hardware opnieuw in gebruik genomen worden. Met name voor organisaties met een klein budget, zoals scholen en stichtingen, biedt dit uitkomst. Bovendien is dit een maatschappelijk verantwoorde oplossing waarbij hardware een tweede leven krijgt.

  Hardware die niet meer bruikbaar is, wordt verwerkt volgens de geldende wet- en regelgeving.

  4. Zorgeloos & zeker

  IT4Kids zorgt ervoor dat de oude hardware zorgeloos wordt afgevoerd. Data die op de oude hardware staat, wordt gecertificeerd verwijderd met behulp van Blancco software. Hiermee geeft IT4Kids de garantie dat de data niet meer terug te halen is. Andere bedrijfskenmerken zoals stickers, tags en labels worden ook verwijderd.

  5. IT4Kids certificaat

  Na de donatie ontvangt de donateur een certificaat van IT4Kids.

   

  De hardware die gedoneerd kan worden omvat computers, notebooks, servers, netwerkapparatuur, printers en monitoren.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS