Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 March 2015
Artikel delen

Join the Vives Community

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vives is altijd in ontwikkeling. Tijdens de NOT startte de actie ‘voor een tientje ben je mijn vriendje’ om niet alleen mensen aan Vives te binden vanwege het magazine, maar ook vanuit een breder perspectief. Samen met onze lezers, vrienden, fans, sponsors en redacteuren willen we Vives verder uitbouwen en continue blijven innoveren. De Vives is niet ons, maar JULLIE zijn Vives! Join the club!

  De Lerende leraar

  Het thema van dit Vives Magazine is de lerende leraar,  die vaak weet wat hij wil leren en welke scholingsbehoefte hij heeft.

  Natuurlijk kun je als leraar op veel plaatsen scholing volgen en trainingen aanvragen. Passend bij de behoefte die er op dat moment is. Dat betekent dat bij het keuzeproces rond tablets er een andere scholingsbehoefte is dan bij het in gebruik nemen van een nieuw leerlingvolgsysteem of elektronische leeromgeving. Maar ook het gebruik van sociale media en de afspraken die je daarover met elkaar kunt maken is een onderwerp waar soms wel en soms geen behoefte aan is.

  Ook de doelgroep van Vives magazine is verschillend en een leraar in het po heeft andere scholingsvragen dan een leraar in het vo. Ook de ondersteuners [denk aan ict coördinatoren] of mensen die met praktijkonderzoek bezig zijn, hebben andere scholingsvragen.

  Vives Academy

  De trainings- en scholingsmarkt in onderwijs is heel erg groot en wisselend van kwaliteit en prijs. We willen met Vives magazine gaan proberen om intermediair te zijn tussen vraag- en aanbod. Vives pretendeert niet om aanbieder te worden van programma’s,  maar wel om de vraag vanuit onderwijs te verbinden aan het aanbiedend netwerk dat bestaat in en rond Vives Magazine.

  De vaste rubrieken laten al zien dat er experts verbonden zijn aan het magazine.
  Veelal zijn dat volledig zelfstandig ondernemers of deeltijd ondernemende leraren die hun kennis en expertise opgedaan hebben in het onderwijs. Vandaar onze volgende stap, de Vives Academy.

  Wat zou dit bijvoorbeeld kunnen betekenen voor jullie?

  • Het ontzorgen van scholen / onderwijsinstellingen bij de organisatie van studiedagen door helpen bij invulling workshops vanuit ons brede Vives netwerk.
  • Het in kaart brengen van workshop aanbieders per schooltype, onderwerp.
  • Podium bieden voor trainers, workshopleiders, sprekers.
  • ……

  En hoe nu verder?

  Op dit moment is de website vives.nl ook in een herontwerpfase en de verbinding tussen het papieren magazine en de website zal sterker worden. Niet alleen het zenden van nieuwsitems die in de persnieuws postvakken binnenkomen maar ook de initiatieven van starters en kleine aanbieders verdienen een plaatsje. Kennisdeling en interactie is een nieuwe stap waar de Vives academy naadloos in past. Maar een idee werkt pas als het getoetst is aan de vraag van ons Vives netwerk, onze lezers, vrienden, fans, sponsors en redacteuren.

  Allereerst natuurlijk de vraag aan de lezer, wat kunnen we voor elkaar betekenen? Waaraan is er behoefte en kunnen wij je helpen om de verbinding tussen de vraag en het aanbod te leggen?
  Wil je dat als webwinkel zien, dus het eventuele aanbod met naam en rugnummer?
  Wil je je als individuele leraar aan kunnen melden of koop je een training voor je hele team in?
  Natuurlijk zijn de aanbieders ook van belang, wat is het aanbod en hoe gaan wij die vraag en aanbod rol op ons nemen?

  Denk eens mee!

  Stuur een bericht naar karin@vives.nl of marcel@vives.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS