Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 August 2008
Artikel delen

Jonge internetondernemer genomineerd voor Studenten Ondernemers Prijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De 21-jarige Danny Mekic’ is genomineerd voor de Studenten Ondernemers Prijs 2008. De Amsterdammer gaat met zijn internetbedrijf Domeinbalie.nl de strijd aan met vijf andere ondernemende studenten. Mekic’, tevens student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, zegt: "Ondernemen alsof je niet studeert, en studeren alsof je niet onderneemt – dat is de kunst!"

  zes jaar geleden

  Het idee achter de prijs is dat studenten niet alleen bezig zijn met ondernemen op papier, maar hun plannen ook daadwerkelijk uitvoeren. Mekic’ ondernam deze stap al zes jaar geleden, op 15-jarige leeftijd. "Ik begon mijn internetbedrijf – erg cliché – gewoon op de zolderkamer van mijn ouderlijk huis in Geuzenveld. Maar dan komt de dag dat je het professioneel moet gaan aanpakken. En dat bleek een goede zet," zegt de jonge ondernemer.

  elf werknemers
  Domeinbalie.nl is inmiddels gevestigd in een passend kantoorpand, en heeft elf gespecialiseerde werknemers uit alle hoeken van Nederland in vaste dienst. Mekic’: "Het is de laatste tijd snel gegaan. Twee jaar geleden zei ik nog dat als ik over vijf jaar een kantoor zou hebben met vaste werknemers, ik erg tevreden zou zijn. Nu is het al zo ver, en we zitten zeker niet stil. We horen bij de snelst groeiende internetbedrijven van Nederland."

  persoonlijk

  Door zijn drukke agenda zou je haast denken dat zijn vrije tijd daar heftig onder moet lijden, maar niets lijkt minder waar. "Ik ben veel bezig met werk, gewoonweg omdat ik het veel te leuk vind. Maar dat betekent niet dat je tegelijk veel tijd door kunt brengen met vrienden. Omdat iedereen zo geïnteresseerd is, is dat juist prima te combineren! Dat ik veel ondernemende mensen om me heen heb verzameld, draagt daar misschien wel aan bij."

  vertrouwen
  De prijs voor beste studentondernemer van 2008 wordt op 4 september uitgereikt. Enkele topmanagers uit Nederland beoordelen de zes genomineerden op basis van lef, daadkracht, innovatie en creativiteit. De directeur van Domeinbalie.nl kijkt met vertrouwen uit naar de verkiezing: "Ons bedrijf is een snelgroeiende, gezonde internetonderneming. Laat de strijd maar losbarsten!"

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS