Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 March 2014
Artikel delen

Jongeren vinden onderwijs belangrijkste thema binnen hun gemeente

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Uit onderzoek van Coolpolitics onder ruim 1.300 bezoekers van tienercommunity Habbo Hotel blijkt dat het onderwijs een essentieel thema is binnen hun gemeente. Nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan, geven Nederlandse jongeren graag hun mening over de huidige plannen binnen hun eigen stad of dorp. Uit dit onderzoek blijkt tevens dat 65% van de jongeren zou gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen als zij al 18 jaar of ouder zouden zijn. 

  Het onderzoek van Coolpolitics was vooral populair onder middelbare scholieren tussen de 13 en 18 jaar. Een meerderheid van deze jongeren – maar liefst 62% – volgt het nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen via de media, en weet dat deze verkiezingen eens in de vier jaar gehouden worden. De jongeren zijn ook redelijk tevreden over hun gemeente. 44% geeft aan tevreden te zijn met hoe alles momenteel geregeld is.

  Op de vraag wat het belangrijkste thema is waarmee hun gemeente zich bezig moet houden, antwoordt 21% ‘onderwijs’, gevolgd door leefbaarheid in de wijk (20%), uitgaan & vrije tijd (15%), zorg (13%), studeren & werkgelegenheid (12%) en sport (11%). De thema’s kunst & cultuur en openbaar vervoer blijken het minst populair onder de doelgroep.

  De kennisvraag ‘Door wie wordt een gemeente bestuurd?’ zorgt voor wat verdeeldheid onder de jongeren: ruim 30% van de respondenten denkt dat alleen de burgemeester hiervoor verantwoordelijk is en 24% is van mening dat het alleen de gemeenteraadsleden zijn. 31% van de respondenten geeft echter het juiste antwoord: een gemeente wordt bestuurd door de burgemeester, de gemeenteraad en het college van B & W.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS