Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 December 2016
Artikel delen

Kabinet noemt draadloze communicatie basisbehoefte Nederlanders

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Nederlandse kabinet ziet toegang tot draadloos internet als een basisbehoefte voor alle Nederlanders. Dat stelt minister Henk Kamp (Economische Zaken) in de Nota Frequentiebeleid 2016. Volgens de minister heeft draadloze communicatie zich "in het afgelopen decennium ontwikkeld van een optie op je computer of telefoon tot een basisbehoefte."

  "Zonder deze technologie stagneert onze economie. De behoefte van consumenten en bedrijven aan diensten via draadloze communicatie, neemt de komende jaren alleen maar toe", aldus Kamp. "Daarom gaat het kabinet zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties voor draadloze communicatie zodat ook in de toekomst aan deze basisbehoefte kan worden voldaan."

   

  Storing

  Het kabinet wil er met regelgeving voor zorgen dat bijvoorbeeld draadloos internet goed wordt aangeboden. Zo kunnen er bijvoorbeeld in een vergunning eisen worden gesteld over de dekking van een draadloos netwerk.

  De rol van het Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, moet daarvoor worden uitgebreid. Hierdoor kan deze instantie bemiddelen bij storingen. 

  Als storingen niet opgelost kunnen worden, kunnen er "bindende aanwijzigingen" worden gegeven aan bijvoorbeeld providers. Daarnaast gaat het Agentschap acties ondernemen om de kans op storingen te verkleinen.

  Eerder dit jaar bleek uit onderzoek dat tientallen dorpen in Nederland slecht mobiel bereik hebben. Volgens providers dekt het Nederlandse mobiele netwerk 99 procent van het land, waardoor slechts een klein deel geen toegang zou hebben.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS