Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 May 2011
Artikel delen

Kansrijke beroepen in the picture

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholierenorganisatie LAKS en CNV Jongeren vinden dat kansloze studies op een zwarte lijst moeten komen. Kenniscentrum ECABO pleit juist voor een witte lijst met kansrijke beroepen. Sterker nog, dit bestaat al. ECABO onderzoekt jaarlijks de regionale arbeidsmarktbehoefte en informeert leerlingen, scholen en het bedrijfsleven over kansrijke beroepen. Algemeen directeur Wim Streumer: “Scholen, leerlingen en ouders kunnen hun voordeel doen met deze informatie.”

  ECABO weet precies in welke regio een schoolverlater bijvoorbeeld kans heeft om een baan in de ICT te vinden. ECABO gebruikt deze informatie om vmbo-leerlingen goed voor te lichten. Vmbo-leerlingen moeten voor aanvang van de opleiding weten hoeveel kans er is op een baan, zowel regionaal als landelijk. ECABO zet hiervoor verschillende middelen in en steeds staat de kans op een baan centraal.

  Beroepenvoorlichting
  Op mbowijzer.nl kunnen leerlingen een test doen, waarbij meteen duidelijk wordt wat de baankans is. Via de Studieroute (www.ecabo.nl/studieroute) krijg je niet alleen informatie over doorstroom vmbo-mbo-hbo, maar zie je ook gelijk wat de kans op werk is. Met de S-factor campagne motiveren we leerlingen bovendien om te kiezen met je hart

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS